Novinky - 08.01.2013 23:51

Konečne výhra!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 6:4 (2:2, 2:2, 2:0)

Góly: 5. Marcinek (Češík), 12. Ján Sýkora (Juraj Sýkora, Bambúch), 28. Novajovský (Marcinek, Lamper), 29. Juraj Sýkora (Ján Sýkora, M. Richter), 41. Ján Sýkora (Češík, Lamper), 59. Juraj Sýkora (Bambúch, M. Richter) - 11. Jakub Gašparovič (O. Rusnák, Marosz), 14. Sojčík (O. Mikula, Lelkeš), 39. Sojčík (O. Mikula, Lelkeš), 40. Lelkeš (O. Mikula, E. Bednár) 
Vylúčení: 11:10 na 2 min, presilovky: 3:3, oslabenia: 1:0, rozhodovali: R. Lauff - Kalina, Bogdaň, 1343 divákov 

Banská Bystrica: Slipčenko (14. Dzubina) - M. Richter, Bambúch, Kubka, Biro, Novajovský, J. Predajniansky, Ketner, Styk - Juraj Sýkora, Heizer, Ján Sýkora - Lamper, Češík, Marcinek - B. Jankovič, T. Zigo, P. Kopecký - Petro, Michal Hlinka 
Trenčín: Kristín (29. A. Nagy) - J. Koma, E. Bednár, Pozník, Vizváry, Nechala, T. Bokroš, od 41. Nemčík - Marosz, O. Rusnák, Jakub Gašparovič - Sojčík, Lelkeš, O. Mikula - Martin Filo, F. Nemček, Otčenáš - D. Hudec, Broska, Jakúbek

Trenčania aj bez svojho najproduktívnejšieho útočníka Tybora (odišiel do Pardubíc) sa hneď v úvode zahryzli do súpera, utvorili si tlak a vynútili aj presilovku, ale neskórovali. Naopak do početnej výhody sa dostali v 5. min domáci a po nacvičenom signále využil prihrávku Češíka z pravej strany pred bránkou pohotový Marcinek - 1:0. Hostia vyrovnali v 11. min tiež v presilovke: spoza bránky poslal Rusnák puk Gašparovičovi, ktorý zakončil švihom pod hornú žŕdku. Bystričanov tento zásah nezlomil, o necelé dve minúty sa presadila prvá formácia, po peknej kombinácii zasunul puk pri ľavej žrdi za Kristína Ján Sýkora - 2:1. Trenčania však opäť vyrovnali trochu lacným gólom v presilovke, z pravého kruhu sa presadil v 14. minúte Sojčík a Slipčenka v domácej bránke nahradil Dzubina. Pri tomto gólmanoví vzápätí stálo šťastie, pretože Pozník mieril od modrej čiary iba do žŕdky.

V druhej tretine išli do vedenia hokejisti Banskej Bystrice, keď sa presadili v presilovkách. V 28. min skóroval Novajovský tvrdou strelou od modrej čiary a o necelé dve minúty v početnej výhode predviedli hokejový kumšt Sýkorovci a pri ľavej žrdi presne zakončil Juraj - 4:2. Trenčania vystriedali brankára, medzi žrde išiel v polovici stretnutia Adam Nagy a dvojgólové vedenie domácich zlikvidovali, pretože hrali štyri presilovky v rade, z toho 46 sekúnd piatich proti trom. Hostia sa presadili až v tej poslednej početnej výhode: v závere druhej tretiny po prihrávke Mikulu zakončil Sojčík do odkrytej domácej bránky a jedenásť sekúnd pred druhou prestávkou vyrovnal Lelkeš parádnou strelou do vinkla.

Úvod tretej tretiny vyšiel lepšie Banskej Bystrici. Chybu v obrane hostí potrestal Ján Sýkora, ktorý sa presadil zoči-voči Nagyovi - 5:4. Trenčín mohol vyrovnať opäť Lelkešom, ale jeho únik po príchode z trestnej lavice nebol úspešný. V závere sa hostia odhodlali k hre bez brankára v presilovke, ale prehrali buly a Juraj Sýkora z vlastnej tretiny poslal puk do prázdnej bránky súpera, čím rozhodol o troch bodoch pre banskobystrický tím. 

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Bol to pre nás dôležitý zápas. Vedeli sme, že Trenčín má kvalitných hokejistov, ktorí sa vedia presadiť v hre jeden na jedného. Chceli sme uspieť po ostatných prehrách, ktoré nás kvárili. Zbytočne nás však pribrzdilo mnoho vylúčení. Zobrali nám vietor z plachiet a pre ne sme v druhej tretine prišli o tvrdo vypracovaný dvojgólový náskok. Hrali sme takmer sedem minút na ľade so štyrmi hráčmi, preto súper vyrovnal. V tretej tretine sa situácia otočila, podarilo sa nám dať gól a následne sme hrali niekoľko presiloviek. Ubránili sme stav až do konca a aj keď sme urobili chyby, získali sme dôležité tri body. Verím, že nás to posunie ďalej." 

Róbert Kaláber
 (tréner Trenčína): "Do Banskej Bystrice sme išli s cieľom udržať si 6. miesto, ale nepodarilo sa nám to. Hrali sme slabo v obrane, produkovali sme veľa individuálnych chýb a zbytočne sme držali puk. Napriek tomu bol po dvoch tretinách pre nás celkom priaznivý stav 4:4. Dotiahli sme sa na súpera, ale na začiatku tretieho dejstva sme spravili individuálnu chybu. Potom sme hrali často v oslabení a prišli sme o možnosť dobrého výsledku."