Novinky - 04.01.2013 23:49

Vysoká domáca prehra s kamzíkmi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 2:6 (1:4, 1:1, 0:1)

Góly: 13. P. Kopecký (Marcinek), 37. Bambúch (Juraj Sýkora, Češík) - 5. Ľ. Vaic (Jabrocký), 9. Klouda (R. Suchý), 11. Hvila (Vandas, Klouda), 20. Hvila (Vandas, M. Šterbák), 36. Balán (R. Tomas, M. Šterbák), 47. Sabolič (Balán) 
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - M. Valach, Zvrškovec, 1820 divákov

Banská Bystrica: Slipčenko (11. Košarišťan) - M. Richter, Novajovský, Kubka, Bambúch, Ketner, Biro - B. Jankovič, Heizer, Ján Sýkora - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - P. Kopecký, T. Zigo, Marcinek - Petro, Michal Hlinka 
Poprad: Westlund - M. Šterbák, R. Suchý, Jáchym, Kovačevič, Fabian, Špelda, M. Kurali - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, D. Buc - Sabolič, Ľ. Vaic, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Matúš Paločko

Domáci Banskobystričania nastúpili už bez štvorice hráčov z NHL a chýbali aj Hudec a Lukacevic, čo bolo na ľade cítiť. Poprad v prvej tretine dominoval, do vedenia išiel v 5. min Vaicom, ktorý vystrelil spoza kruhu a puk po ľade prešiel k ľavej žrdi za Slipčenka. V 8. min zvýšil na 2:0 pre hostí Klouda v presilovke tvrdou strelou spoza kruhov a brankára Slipčenka vyhnal z bránky Hvila, ktorý skóroval v 11. min taktiež v presilovke z uhla do odkrytej domácej svätyne aj za prispenia teču Kubku. Bystričania poslali medzi žrde Košarišťana a znížili v 13. min: vyrazený puk upratal za Westlunda Kopecký - 1:3. "Barani" si však nepostrážili záver úvodnej tretiny a 51 sekúnd pred klaksónom po Vandasovej akcii zvýšil na 4:1 pre Poprad zblízka Hvila.

V druhej časti nevyužili domáci tri presilovky, z toho takmer minútu o dvoch hráčov. V polovici zápasu išiel sám na hosťujúceho gólmana Ján Sýkora, ale neuspel. Poprad trestal v 36. min opäť v početnej prevahe, po prieniku Tomasa poslal vyrazený puk za mladého bystrického brankára Balán a zvýšil už na 5:1 pre hostí. O minútu neskôr však napokon využili domáci hokejisti presilovku, keď sa od modrej presadil Bambúch.

Na začiatku tretej tretiny Banskobystričania v presilovke zovreli hostí v ich tretine, ale neznížili na rozdiel dvoch gólov. Naopak, udrel Poprad, keď v 47. min peknú prihrávku od Balána využil sám pred Košarišťanom Sabilič blafákom. Podtatranci si v ďalšej časti zápasu udržali štvorgólové vedenie, hrali s chuťou, radosť im mohol trochu pokaziť iba Češík v 59. min - predral sa pred bránku, ale neskóroval.