Novinky - 04.01.2013 18:09

Kanaďania v Bystrici končia

Huste.tv Autor: Huste.tv

Všetci traja menovaní hráči odohrali svoje zatiaľ posledné stretnutie v drese banskobystrických baranov v najsledovanejšom stretnutí záveru roka 2012, proti rivalovi HKM Zvolen. Súčasne všetci potvrdili, v prípade zrušenia kompletnej sezóny NHL, svoj záujem vrátiť sa späť do Banskej Bystrice a tu dohrať slovenskú exraligovú sezónu.

Vedenie klubu aj touto cestou ďakuje všetkým trom hráčom za ich absolútne profesionálny prístup, za výbornú vzájomnú komunikáciu v kabíne aj s manažmentom klubu, za nezištnú ochotu pomáhať mladým hráčom v družstve ako aj za ich výkony, ktorými dokázali pritiahnuť divákov do hľadísk nielen v Banskej Bystrici, ale aj v mestách kde odohrali svoje extraligové stretnutia.

Obzvlášť obrovské poďakovanie patrí odchovancovi banskobystrického hokeja Michalovi Handzušovi, ktorý nezaváhal ani chvíľu a pridal sa k družstvu spod Urpína okamžite po začatí výluky v NHL. Urobil tak bez nároku na odmenu, či akékoľvek iné výdavky, pričom aj svoje poistenie si uhradil z vlastných prostriedkov. Michal svojimi výkonmi na ľade ako aj celkovým pôsobením v hráčskej kabíne výrazne pomohol družstvu a to nielen po športovej stránke a dokázal, že je Banskobystričanom celou svojou dušou.

Odchádzajú štyri veľké opory družstva, ktoré mladým hráčom ukázali cestu ďalšieho napredovania, ukázali, že bez tvrdej práce a viery vo vlastné sily nie je možné napredovať a dosiahnuť svoje vysnívané ciele. Kanadskí hráči mali možnosť spoznať mentalitu slovenského národa, jeho zvyky pred a počas Vianoc, rovnako tak aj krásne prostredie mesta a okolia Banskej Bystrice. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu možnú spoluprácu v budúcnosti.