Novinky - 30.12.2012 23:11

Kto bol na tomto hokeji, nemusí ľutovať

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HKm Zvolen - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Góly: 6. L. Jurík (J. Mucha, Škvaridlo), 27. P. Zuzin, 53. Škvaridlo (MIchal Chovan, M. Výborný), 60. Podkonický (Brabenec) - 40. Lamper (Češík), 52. M. Hudec (Stoner, Handzuš)
Vylúčení: 8:5 na 2 min, navyše: P. Hraško 5+DKZ za zhodenie rukavíc, Ťavoda (obaja Zvolen) 10+DKZ za zhodenie rukavíc, M. Hudec 5+DKZ za zhodenie rukavíc, Glass 10+DKZ (obaja B. Bystrica) za zhodenie rukavíc, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - V. Snášel, T. Rovenský, 5031 divákov

Zvolen: M. Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - Méry, Ľ. Zuzin, Martin Ďaloga - Puliš, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - P. Zuzin, M. Jurík, Čanky
Banská Bystrica: Slipčenko - M. Richter, Stoner, Kubka, Bambúch, Novajovský, Biro, J. Predajniansky, Styk - M. Hudec, Handzuš, Tyrell - Glass, Heizer, Ján Sýkora - B. Jankovič, Češík, Juraj Sýkora - Marcinek, T. Zigo, Lamper

Vo Zvolene videl plný štadión zaujímavý hokej. Do vedenia išli domáci v presilovke v 6. min, keď rozobrali v útočnej tretine oslabených hostí a po prihrávke Muchu skóroval pri ľavej žrdi voľný L. Jurík - 1:0. Zvolenčania potom nevyužili niekoľko ďalších príležitostí, mali ich L. Jurík, Brabenec, Puliš a Podkonický. Hostia mohli vyrovnať Glassom a Lamperom, no brankár Šimko bol proti.

V druhej tretine sa líder tabuľky dostal do vedenia 2:0 po veľkej chybe kanadského obrancu v službách Banskej Bystrice Stonera, ktorý poslal puk priamo na hokejku Petra Zuzina. Ten ponúknutú možnosť využil, keď z troch metrov prekonal dobre umiestnenou strelou Slipčenka. Bystričania mohli kontrovať o dve minúty neskôr Jankovičom, ale väčšiu príležitosť na navýšenie vedenia mal Zvolen v 34. min: Lukáš Jurík však nevyužil trestné strieľanie. Hosťom sa napokon podarilo znížiť v presilovke na konci druhej tretiny, keď 33 sekúnd pred klaksónom sa presadil zblízka z trmy-vrmy pred bránkou Lamper.

V tretej tretine mali navrch bystrickí hokejisti, do dobrých možností sa dostali Tyrell, Handzuš a Richter. Vyrovnať sa napokon podarilo v 52. min Hudecovi, keď zužitkoval prihrávku Stonera v presilovke. Zvolenčania odpovedali taktiež v početnej výhode. V 53. min poslal peknú prihrávku Michal Chovan voľnému Škvaridlovi, ktorý sa nemýlil - 3:2. Bystričania mohli vyrovnať, veľké šance však nevyužili Stoner, Tyrell či Handzuš. Hosťom nevyšla ani záverečná hra bez brankára, keď tri sekundy pred koncom zápasu poistil vedenie Zvolena do prázdnej bránky Podkonický. Záver duelu oživili boxerské vložky, najviac zaujala bitka Glassa s Ťavodom, pričom zvolenský hokejista zostal zranený. Kanadský obranca Banskej Bystrice bude v najbližšom zápase chýbať, keďže rozhodca mu udelil trest vyšší trest.

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Videli sme výborný zápas vo výbornej kulise. Pre nás je to dobrý výsledok so záverečnou kucou-pacou. Derby bolo super, rozhodli presilovky. Vo vyváženom počte na ľade sme hrali so súperom vyrovnaný duel. My sme zvládli lepšie početné výhody, keď rozhodujúci gól sme dosiahli v pravej chvíli Škvaridlom po perfektnej kombinácii celého útoku. Tretí náš gól bol bonbónikom zápasu a štvrtý sa tiež musel páčiť, hoci bol do prázdnej bránky, keď naši dvaja hokejisti ukázali nezištnosť."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Videli sme dobré a dramatické stretnutie, ako sa na derby patrí. Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Zvolen ukázal, prečo je najlepší v lige v presilových hrách. Má ich veľmi dobre nacvičené a to bol hlavný faktor, prečo sme vo Zvolene prehrali. Aj my sme síce dali góly v presilovkách, ale mali sme byť oveľa viac efektívnejší. Diváci mohli byť spokojní, pretože videli dobrý hokej, videli aj niečo naviac na konci zápasu. Kto bol na tomto hokeji, nemusí ľutovať."