Novinky - 07.12.2012 22:19

Využili sme naše povestné výhody

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 12. M. Hudec (Handzuš, Richter), 35. Stoner (Richter, Handzuš), 59. Handzuš (Stoner, Tyrell) - 60. T. Sýkora (Horanský)
Vylúčení: 4:9 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Smrek, Gavalier, 1850 divákov

Banská Bystrica: Slipčenko - Richter, Stoner, Kubka, Bambúch, M. Mikuš, Ketner - M. Hudec, Handzuš, Tyrell - Lukacevic, Heizer, Ján Sýkora - B. Jankovič, Češík, Juraj Sýkora - Zigo, Petro, Marcinek
Žilina: Žigárdy - T. Staňo, I. Rúfus, Leško, J. Dlouhý, Drábek - T. Varga, V. Škoda, Kokavec - R. Krajčí, T. Troliga, T. Sýkora - M. Drevenák, O. Ďuriš, Valášek - Horanský, J. Mihálik, K. Jass

V Banskej Bystrici sa domácemu publiku predstavili traja hráči z NHL, okrem Handzuša nastúpili dvaja Kanaďania - obranca Stoner a útočník Tyrell. Pricestoval aj ďalší kanadský hráč z NHL Glass, ale pre únavu z cesty ešte nezasiahol do hry. V prvej tretine domáci dominovali. Skóre otvorili v 12. min, v presilovke vystrelil Handzuš spoza kruhu a puk tečoval pred bránkou Hudec - 1:0. O štyri minúty neskôr zvonila na žilinskej bránke horná žŕdka, do ktorej Juraj Sýkora usmernil puk po strele Bambúcha. Hostia mohli vyrovnať v 19. min, ale Horanského "vychytal" brankár Slipčenko.

Aj v druhej tretine mali aktivitu banskobystrickí hokejisti. Dlho ju nevedeli pretaviť do gólovej podoby, dve dobré možnosti nevyžil Tyrell. Druhý presný zásah napokon v 35. min pridal v presilovke o dvoch hráčov kanadský obranca Stoner, ktorý napriahol spoza kruhov a prekonal Žigárdyho. Hostia si v druhej dvadsaťminútovke nevytvorili žiadnu šancu a iba sporadicky sa objavili pred bránkou Slipčenka.

V tretej tretine videlo takmer dvetisíc divákov taktiež zaujímavý hokej. Žilinčania sa viac osmelili, hrozili z brejkov. V 44. min najprv Lukacevic dobiedzal pred Žigárdym, ale neuspel. Na opačnej strane sa ocitol po rýchlej kontre pred Slipčenkom T. Sýkora, ale nebol strelecky úspešný. O minútu neskôr potom pohorel pred žilinským brankárom domáci Marcinek. Banskobystričania potom ustáli dve presilovky súpera a v závere pridali tretí gól z presilovky, po prihrávke Stonera skóroval Handzuš. Hostia napokon 55 sekúnd pred koncom zápasu dosiahli aspoň čestný gól, keď sa spomedzi kruhov presadil T. Sýkora.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "V prvej tretine sme sa ťažšie rozbiehali, problémy nám robil defenzívny štýl Žiliny. Začali sme však viac korčuľovať a v druhej tretine sme sa zlepšili. Tri góly sme dali v presilovkách a práve hra v početnej výhode je v súčasnosti v zápasoch rozhodujúcim faktorom. Sme radi, že sme využili naše povestné výhody a získali tak tri body."
Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): " Mojich hráčov chválim za výkon, ktorý v Banskej Bystrici predviedli. Dodržali do bodky systém, ktorý sme na tento zápas pripravili. Povedal som hráčom, že pokiaľ budeme dodržiavať disciplínu a nebudeme vylučovaní, môžeme u súpera uspieť, ale ukázalo sa, že sme všetky góly dostali v oslabení. Preto Banská Bystrica zvíťazila, hoci moji zverenci podali dobrý výkon."