Novinky - 06.12.2012 14:46

DO HC ´05 PRICHÁDZA DANA TYRELL Z TAMPY BAY, ROKOVANIA S BUDAJOM

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc 05

Vedeniu extraligového klubu HC ´05 Banská Bystrica sa podaril ďalší transferový krok. Zalovilo na trhu s hráčmi, využilo výluku v zámorskej NHL a pod Urpín pritiahlo ďalšieho významného hráča.

Do banskobystrického dresu sa oblečie 23 - ročný kanaďan Dana Tyrell, kmeňový hráč Tampa Bay Lightning. Dana bol týmto klubom draftovaný v roku 2007 zo 47. miesta a v roku 2010 debutoval v jeho farbách v NHL. V ročníku 2010/2011 odohral za Tampu Bay 78 stretnutí s bilanciou 6 gólov a 9 asistencií. V ostatnej sezóne odohral v NHL 26 stretnutí, v ktorých si pripísal 5 bodov za 5 asistencií. Ďalšie stretnutia sezóny odohral na farme Tampa Bay v AHL v družstve Norfolk Admirals.

Dana Tyrell: http://www.youtube.com/watch?v=ie4BGVe-Ee0

Vedenie klubu si od spomínanej posily sľubuje predovšetkým gólovú produktivitu, mužstvu trénera Vladimíra Országha má pomôcť hlavne v útočnej činnosti. Tento transfer prinesie klubu i celej extralige, okrem športovej stránky aj zviditeľnenie Slovenska v zámorí a slovenským fanúšikom umožní vidieť naživo hráčov špičkovej kvality NHL.

Rokovania prebiehajú aj s banskobystrickým odchovancom, kmeňovým hráčom Montreal Canadiens Petrom Budajom.