Novinky - 17.03.2015 14:54

Oceliari otočili zápas a ujali sa vedenia v semifinálovej sérii

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: vep

Góly a asistencie: 27. Jenčík (Spilar), 33. Sojčík (Kutálek, Hrnka), 56. Bartánus (Suja, Bicek), 58. Suja (Štrbák), 59. Jenčík (Bartoš, Spilar) – 3. Rapáč (Boltun), 16. Gríger (Suchý, Paukovček), 31. Štrauch (Brejčák), 35. Suchý (Paukovček, Bartečko)

Vylúčení: 1:2 na dve min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Lokšík – Šefčík, Výleta. 4339 divákov

HC Košice: Melicherčík (35. Hylák) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Lapšanský, Chovan, Bicek – Bartánus, Suja, Bondra, Hinďoš

HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals, Toma

250. zápas Košíc v play-off najvyššej slovenskej súťaže sa začal atraktívne a diváci videli zaujímavé pozície na oboch stranách. Vedenia sa však ujali hostia, keď v tretej minúte prekvapila Melicherčíka prudká rana z hokejky Rapáča. Na túto situáciu zareagovali Oremusovi zverenci tlakom na opačnej strane, no popradský gólman bravúrnym spôsobom všetkým pokusom odolal. Do dobrých šancí sa postupne dostali Jenčík, Bartoš a Bartánus, no ani jedno zo zakončení v sieti neskončilo. Naopak, na opačnej polovici klziska sa dokázal presadiť Gríger a hostia šli do vedenia 2:0.

Stredná časť riadnej hracej doby sa začala dohrávanou presilovkou Košíc, no domáci hokejisti v nej nedokázali skorigovať skóre. Čo im nevyšlo v početnej výhode sa ale podarilo o pár minút neskôr proti plnému počtu Popradčanov. Jenčík zvládol súboj s obranou, pretlačil sa k ľavej žrdi a puk nekompromisne zavesil za Kostúra. Rovnaký hráč mohol o niečo neskôr aj vyrovnať, ale svoj únik zakončil iba strelou do betónov gólmana hostí. V 31. minúte zvýšil popradské vedenie na rozdiel dvoch gólov Štrauch, na čo ale vzápätí reagoval Sojčík. Za stavu 2:3 videli diváci v druhej dvadsaťminútovke ešte jeden gól, keď sa prudkou strelou presadil Suchý. Po tomto presnom zásahu došlo v košickej bránke k zmene gólmana a Melciherčíka nahradil Hylák. 

V záverečnej dvadsaťminútovke sledovali diváci aj naďalej atraktívne a bojovné stretnutie. Výsledkom snahy a tlaku Košičanov bol gól z hokejky Bartánusa, ktorý znamenal zníženie na 3:4. Oceliari do prestávky dokonca aj vyrovnali, o čo sa postaral Suja. Dve minúty pred koncom riadnej hracej doby mohol víťazstvo na svoju stranu strhnúť Hrnka, ale jeho ranu zastavila iba konštrukcia bránky. O dokonalý obrat sa ale napokon postaral Jenčík, ktorý poslal Košice do vedenia 5:4.

Peter Oremus, tréner Košíc: "Prvý zápas v sérii je dôležitý. Strašne nás teší, že sme vyhrali a získali prvý bod. Ale v obrannej tretine sme súperovi poskytli priestor k streleniu gólov a urobili sme viacero chýb. Z toho sa musíme rýchlo poučiť a zajtra nemôžeme urobiť takéto chyby."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Z pohľadu celej série a jej vývoja je prvý zápas veľmi dôležitý. Ten dnešný sme veľmi dobre rozohrali, bojovali sme a aj napriek aktivite Košíc sme ho mali v rukách. Chalanov musím pochváliť. Teraz musíme dať hlavy hore, rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na zajtrajší duel."