Novinky - 11.02.2015 22:15

Poprad uspel v nájazdoch a bodovo dostihol Zvolen

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: TASR, SITA, HKM

HK Poprad - HKM Zvolen 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 4. Kurali (Kasík, Kroták), 56. Paločko (Dinda), rozhodujúci sam. nájazd Paločko - 24. Bagin (Brabenec, Puliš), 58. L. Jurík (M. Sloboda, L. Pokovič)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Štals 10 min. za zhodenie rukavíc - Ťavoda 5+DKZ za napadnutie zozadu a 10 min. za zhodenie rukavíc, Podkonický 10 min. za nešportové správanie. Presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, Smrek, 1328 divákov

Zostavy:

Poprad: Kostúr - Kurali, R. Suchý, Dinda, Fabian, Malina, Kasík, Makovský - Bartečko, Paukovček, T. Sýkora - Kroták, S. Takáč, Paločko - R. Rapáč, Štals, Hvila - Gríger, Boltun, Matis - Štrauch
Zvolen: Baroš - Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík, Popela - Puliš, Brabenec, Podkonický - Sloboda, Jurík, Obdržálek - Škvaridlo, Bortňák, Ďaloga - Jaroš, V. Fekiač, F. Fekiač

V Poprade sa proti sebe postavili tabuľkoví susedia. Domáci si v prípade víťazstva mohli so Zvolenom vymeniť pozíciu na štvrtej priečke. Prvá strela patrila hosťom, ktorí ale už v 2. minúte faulovali. Vzápätí za Barošovou bránkou zlikvidoval Ťavoda domáceho Rapáča a faul mal aj pästnú dohru. Vo výmene názorov medzi Ťavodom a Štalsom mal navrch obranca hostí. Celkový súboj ale prehral, keď sa na ľade ocitol ako prvý. Domáci tak rozohrali presilovku 4 na 3 a tešili sa z úvodného gólu z hokejky Kuraliho. V ďalšom priebehu Zvolen dobre bránil a domácich do ničoho nepúšťal. Pred unikajúcim Juríkom v poslednej chvíli pádom zachránil Kostúr, ktorý sa vyznamenal i pri najväčšej šanci hostí pri zakončení Bortňáka z bezprostrednej blízkosti. V domácom drese sa dobre ukazoval štvrtý útok, ktorý sa síce dočkal v 18. minúte gólu z hokejky navrátilca Grígera, ten ale rozhodcovská trojica po krátkej porade pre postavenie mimo hru neuznala. 

Hokej v plnej kráse sa v Poprade začal hrať až po prvej prestávke. Hneď z prvej akcie Zvolen vyrovnal, ktorý pre posunutú bránku po konzultácii s videorozhodcom neplatil. Hostia sa dočkali v 24. minúte. Za bránkou Popradu zabojoval Brabenec, v páde prihral na modrej čiare osamotenému Baginovi a ten poľahky vyrovnal - 1:1. 'Kamzíkom' mohol vedenie vrátiť lotyšský legionár Štals, jeho dorážka skončila iba na konštrukcii bránky. 
Na začiatku tretieho dejstva vytiahol hosťujúci brankár zázračný zákrok proti dvojici Kroták - Takáč, na druhej strane čaroval Kostúr pred Lukášom Juríkom. S blížiacim sa záverom stretnutia sa obaja súperi snažili hrať jednoducho. V 56. minúte riešil situáciu 3 na 3 čerstvý slovenský reprezentant Paločko strelou na vyrážačku a oplatilo sa - 2:1. Už o minútu takmer vyrovnal Brabenec, Kostúr zasiahol betónom. Dve a pol minúty pred koncom riadnej hracej doby sa o vyrovnanie postarala druhá 'pätnástka' na ľade - Lukáš Jurík, keď zblízka doklepol puk do prázdnej bránky Popradu. 
Zápas tak pokračoval predĺžením. Poprad dostal po vylúčení Podkonického výhodu presilovej hry. V nej možnosť rozhodnúť zápas spálil najprv Kasík a po ňom i Hvila. Krv v žilách domácich fanúšikov stuhla pri nájazde Podkonického z trestnej lavice, ktorú v poslednej chvíli zažehnala domáca obrana. V samostatných nájazdoch o zisku extra bodu pre Poprad rozhodol Matúš Paločko. 

Hlasy:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Páčili sa mi výkony oboch brankárov, chytali dnes naozaj dobre, čo sa prejavilo i na výsledku. Hokej by som charakterizoval slovom "radostný". Bol ovplyvnený reprezentačnou prestávkou. Videli sme množstvo chýb, z ktorých pramenili aj šance. Musíme popracovať na presilovkách, defenzíve a na hre v našej obrannej tretine." 
Josef Turek (tréner Zvolena): "Zápas sme začali solídne, ale nechali sme sa vylúčiť a hneď sme inkasovali. Nezlomilo nás to, v druhej tretine sme zlepšili pohyb a vyrovnali. Aj keď sme tesne pred koncom dostali gól, opäť sme dokázali odpovedať. Paradoxne nás do hry dostal neuznaný gól, ktorý nás nakopol a získali sme aspoň bod na ľade silného súpera."