Novinky - 10.02.2015 07:42

Hokejový bonbónik z minulosti V. - Kvetnica ide príkladom

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: mn

S otázkou telesnej výchovy medzi mládežou zaoberal sa pred pár dňami aj II. sjazd ČSTV, ktorý prijal uznesenie zapojiť do pravidelnej telesnej výchovy všetku mládež tak, aby najmenej 1 hodinu denne cvičila a športovala. Tento úkol bude však možné splniť len za účinnej pomoci telovýchovných aktivistov. S touto otázkou zaoberala sa aj ZO-KSS a ZV-ROH pri Ľiečebnom ústave v Kvetnici a tak v budúcnom pláne TJ Slovan Kvetnica bude zahrnutý aj plán práce s mládežou.

Aby sa prešlo od slov k činu, rozhodol sa bývalý hokejový reprezentant Popradu Paľo Mecko (na obr.) vzbudiť záujem o hokej medzi mladými prívržencami. Tri dni v týždni usilovne popreháňa svojich zverencov s pukom a hokejkou. Jeden deň venujú zase teoretickej stránke ľadového hokeja, no v teplom prostredí ústavnej klubovne, snaží sa cvičiteľ vplývať na mlaď aj po mravnej stránke.

Vzpruhou v ich činnosti bola aj pozornosť ZV-ROH, ktorý zo svojho rozpočtu venoval na zakúpenie športového výstroja a potrebnej literatúry sumu 500,-- Kčs. Z horeuvedeného vyplýva, že v Kvetnici správne pochopili uznesenia, ktoré všemožne smerujú k športovému rastu mládeže, no je potrebné, aby mládež plne tieto vymoženosti využívala.

Zdroj: Podtatranské noviny, 24. februára 1962, Ročník III. - Číslo 8