Novinky - 01.02.2015 23:10

Pripravili sme Žiline prvú domácu prehru v roku

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MsHK, snímka: Jakub Žabka.

47.kolo TIPSPORT extraligy:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 57. Uram (S. Hudec, Ďurkech) - 18. Bartečko (Paukovček, T. Sýkora), 25. T. Sýkora (Bartečko), 60. Štals (Hvila)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše: R. Krajči 10 min za napadnutie hlavy a krku, Bajaník 5+10+DKZ za údery - Paukovček 5+10+DKZ za údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Jobbágy, Smrek, 1231 divákov.

Zostava: Cibuľa - Cunik, Ďurkech, S. Hudec, Bajaník, Dresler, Krčula, Mravec - Milan Procházka, Jabrocký, R. Krajči - Valášek, Demel, Uram - Dolinajec, Síkela, Schroner - J. Šimko, Drábek, A. Bezák.

HLASY trénerov po stretnutí:

Martin Groma, asistent trénera Žilina: "Dnes sme nepodali taký dobrý výkon, ako tomu bolo v posledných domácich zápasoch. Pre choroby a zranenia nám chýbali viacerí hráči, niektorí nastúpili so sebazaprením. Podpísala sa pod to desaťhodinová cesta do Skalice. V samotnom zápase sme nehrali aktívne, chýbalo nasadenie z minulých zápasov, prehrávali sme dosť osobných súbojov. Najslabšia bola druhá tretina, kedy sme nekontrolovali puk. V tretej sme zvýšili obrátky, hráči podali maximálny výkon, ale v oklieštenej zostave to bolo málo."


Vladimír Turan, asistent trénera Poprad: "Prvú tretinu sme nezačali dobre, vylúčením sme poskytli šancu Žiline, ale presilovku sme ustáli. Naše dve presilovky sme nehrali dobre. Prvý gól dodal kľud na naše hokejky. V druhej tretine sme kontrolovali hru, súpera sme držali na dištanc a dali gól na 2:0. Po vylúčení Paukovčeka sme museli zamiešať zostavou, hrali sme na tri formácie. Zbytočnými faulami sme dostali domácich na koňa, ale presilovky sme ustáli. Som rád, že sme po šiesty krát nad Žilinou vyhrali a vezieme si domov tri body."