Novinky - 13.05.2014 08:16

Odštartovali sme letnú prípravu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: RISO

S prvým tréningom začalo 8 útočníkov a 5 obrancov. Zo zdravotných dôvodov začnú s letnou prípravou neskôr obrancovia Mário Kurali (operácia ramena) a Dávid Gáborčík (nervovo-svalové ochorenie). Ten by sa k spoluhráčom mohol pripojiť vzhľadom na dlhodobejší charakter ochorenia najskôr až v jeseni. V priebehu týždňa sa k tímu pripojí brankár Juraj Sedlačko ako aj ďalší noví hráči. Popradská jednotka medzi tromi žrďami Dušan Sidor sa na novú sezónu pripravuje vo Švajčiarsku, kde sa ku kamzíkom mal pridať počas herného sústredenia. Samuel Mlynarovič sa trénerom ospravedlnil, bude sa pripravovať individuálne, nakoľko má namierené do zahraničia rovnako ako Adam Lapšanský.

Hokejistov čaká 8 týždňov prípravy na suchu, po ktorej bude nasledovať 14 dní pauzy. Následne hráči koncom júla vykorčuľujú na ľad. Pondelkový prvý tréning trval necelé dve hodiny, od utorka hlavný tréner Milan Jančuška naordinoval dvojfázové tréningy dopoludnia aj podvečer s voľnými víkendami. Súčasťou predsezónnej prípravy bude herné sústredenie vo Švajčiarsku i účasť na domácom Tatranskom pohári s medzinárodnou účasťou (pozn. Graz 99ers, tím z National League A - NLA, reprezentácia Poľska).

Aktuálny káder HK Poprad

útočníci: Arne Kroták, Tomáš Sýkora, Samuel Takáč, Matúš Paločko, Peter Gápa, Marek Nagy, Andreas Štrauch, Lukáš Paukovček

obrancovia: Daniel Brejčák, Ján Šeliga, Ľubomír Malina, Marek Pitka, Ľubomír Dinda