Novinky - 13.09.2011 16:20

Hylák vstúpi do sezóny s jednoznačným cieľom - chce titul!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hckosice/jazva
Po jeho odchode vyvstala otázka, kto bude jeho nasledovníkom. V rámci prípravného obdobia absolvovali interný mikrosúboj o pozíciu jednotky 27-ročný Čech Alexandr Hylák a 21-ročný košický odchovanec Tomáš Halász. Štatisticky i výsledkovo sa viac darilo skúsenejšiemu z tejto dvojice, ale on sám sa ešte ako jasná jednotka nevníma.
"Viac lepších výsledkov vyšlo na mňa, ale musím povedať, že v tých zápasoch mi výrazne pomohli spoluhráči, ktorí hrali aj z pohľadu defenzívy veľmi dobre. Neberiem to tak, že som si vybojoval status jednotky. S Tomášom tvoríme dvojicu a je len na trénerovi, koho postaví do bránky v piatok. Dôležité je, že sa obaja rešpektujeme a vytvorili sme si celkom dobrý vzťah. Obaja chápeme, že chytať môže vždy iba jeden a prioritou je záujem tímu," rozhovoril sa Alexandr Hylák.
Pardubický odchovanec patrí medzi nové tváre v šatni majstra a jednou z jeho letných úloh bolo aj zžiť sa s novými spoluhráčmi. "Musím povedať, že v Košiciach som našiel výborný tím a partiu a aj vďaka tomu som sa aklimatizoval veľmi rýchlo," pochvaľuje si 27-ročný český gólman, ktorý nastúpil v príprave v šiestich dueloch a až päť z nich Košice vyhrali. "Čo sa týka prípravných zápasov, tak odohrali sme dobré i horšie duely. To je ale iba dobré, pretože ak by sme iba vyhrávali, tak by to nebolo také užitočné a mohlo by dôjsť k sebauspokojeniu, či podceneniu. Myslím si, že sme pripravení dobre a tešíme sa na piatok."
Obhajca majstrovského titulu vstúpi do nového extraligového ročníka piatkovým domácim súbojom proti Nitre. Blížiaci sa štart už spôsobuje v šatni to správne chvenie. "Celá naša letná drina smerovala k extraligovému štartu a teraz nastal čas zúročiť ju. Všetci sa už na piatkový duel proti Nitre tešíme a veríme, že s pomocou divákov vstúpime do sezóny tak, ako si predstavujeme," želá si Hylák, ktorého čaká spoznávanie novej ligy. Až doposiaľ totiž pôsobil výlučne v rodných Čechách. "Česko a Slovensko predstavujú susedov, ale pre mňa je to už pôsobenie v zahraničí a preto sa teším na nové veci, ktoré tu zažijem. Napríklad aj na spoznávanie nových štadiónov, veď doposiaľ som ich navštívil iba zopár. Zmena je ale život a ja som veľmi rád, že som práve v Košiciach a môžem tu získavať nové skúsenosti."
Po troch majstrovských sezónach v rade sa pochopiteľne vynárajú i otázniky nad tým, či budú Košičania dostatočne motivovaní a či dokážu nájsť správny hlad po úspechu. Ten by mal byť totiž v prípade súperov logicky väčší. 
"Ja som síce pri predošlých tituloch nebol, ale veľmi dobre si uvedomujem tento fakt. Cítili sme to už v príprave, kedy sa chceli súperi proti nám ukázať. Vedia, že proti Košiciam nemajú čo stratiť, ale v prípade víťazstva si zdvihnú sebavedomie. V hokeji je veľmi výnimočné, ak vyhrá jeden tím tri tituly v rade a každá ďalšia obhajoba býva ťažšia a ťažšia. Musíme s tým ale počítať. Poznáme svoju pozíciu a uvedomujeme si potrebu dobrého štartu do sezóny. Z vlastných skúseností viem, že ak sa chytíte v úvode ročníka, tak to potom ide všetko oveľa ľahšie. Našou snahou bude preto dostať sa do správneho tempa a viezť sa na víťaznej vlne," vyslovil sa Alexandr Hylák, ktorý by chcel svoju prvú košickú sezónu zakončiť ziskom najväčšieho úspechu vo svojej kariére. "S Pardubicami som bol dvakrát juniorským majstrom, ale medzi mužmi som sa ešte z titulu netešil. Aj preto je môj cieľ jednoznačný!"