Novinky - 13.09.2011 14:13

Dorastenci vykročili za obhajobou kanonádou proti Spišiakom

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hckosice/jazva
"Prakticky celý zápas sa niesol v znamení našej prevahy a výsledok sme mali pod kontrolou. V prvej tretine sme si potrebovali zvyknúť na užšie klzisko, pretože tréningy absolvujeme na širšej ploche hlavnej haly v Steel aréne. V druhej časti sa to ale rozbehlo a našťastie sme dokázali rozhodnúť o svojom víťazstve. Potom sa už hralo výborne," zhodnotil kapitán Filip Stupeň.
Hneď v prvom stretnutí sa mohol z nuly tešiť brankár Dávid Okoličány: "Teší ma, že som zažil oveľa lepší vstup do sezóny ako pred rokom. Vtedy som mal v prvom stretnutí veľa smoly a teraz je to nula. Už v nedeľu nás ale čaká odveta na Spiši a tam to bude určite ťažšie. V tomto zápase zažili skrat, ale u nich to bude určite o niečom inom. Do nosa nám teraz určite nenaprší, veď v extralige nás čaká ešte veľa veľmi kvalitných súperov."
Pred štartom extraligy panovali isté obavy, na domácom turnaji Memoriál Ladislava Trojáka totiž košický dorast výsledkovo i herne pohorel. Vo dvoch z troch stretnutí inkasoval až sedem gólov, ale teraz to boli "oceliari", ktorí súperovi nakladali. Ako sa dá vysvetliť taká výrazná zmena v priebehu pár týždňov? "Prišli nám pomôcť traja hráči z juniorky, ale dôležité je, že sme začali pracovať ako mužstvo. Všetci vedia, že ak chceme byť úspešní, tak potrebujeme dobrú hru všetkých formácií a nie len jednej päťky. Okrem toho nám skvelo zachytal brankár," konštatuje Stupeň, podľa ktorého je cieľ pre sezónu jednoznačný. "Po troch tituloch v rade si nemôžeme dávať za cieľ nič iné ako ďalší. Myslím si, že s pomocou chlapcov pôsobiacich v juniorke na to mužstvo máme. Za sebou však máme len prvé kolo a sezóna ukáže, či sa nám to naozaj podarí."
Ústrednou postavou košickej snahy o obhajobu titulov z posledných rokov budú určite výkony brankára Dávida Okoličányho. Ten sa v predošlej sezóne objavil aj v drese reprezentácie Slovenska a ten by si chcel obliecť aj v novom ročníku.
"Prvoradé sú samozrejme výsledky v klube. Netajím sa ambíciou usadiť sa aj v reprezentácii, ale to bude závisieť od klubových výkonov. Beriem to teda zápas po zápase a ak má prísť niečo pekné, tak sa to v prípade kvalitných výkonov určite dostaví," uvedomuje si "Oky". Šestnásťročný brankár nezaujal v súboji proti Spišiakom iba svojimi istými zákrokmi, ale i novou maskou. Kvalitu jej nástreku a dizajnu by mu mohli závidieť i viacerí extraligoví gólmani. "Masku mi striekali v Čechách a mám z nej radosť. Pre brankára je maska srdcovou záležitosťou a ja som si ako hlavné motívy zvolil košický erb a Sponge Boba. Je to postavička z mojej obľúbenej rozprávky z detských čias. Teraz to už nesledujem, ale išlo o humorný seriál, ktorý sa mi páčil a považoval som ho za pekný motív pre dizajn svojej prilby. Zatiaľ mi prináša šťastie a snáď to takto pôjde i ďalej."

Dorast:

HC Košice - HK Spiš.N.Ves 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Góly: 5. Halász (Stupeň) v pres., 25. Stupeň (Borecký), 31. Borecký (Stupeň, Hoffman), 32. Schnelly (Bondra), 44. Borecký (Stupeň, Halász), 53. Jaroš (Nálepka, Kaszonyi) v pres., 56. Drábik (Dimun, Schnelly), 58. Dimun (Drábik)
Vylúčenia: 6:7 na 2 min., navyše Vrana 0 HAK, Oravec 5+DKZ NAP.
Presilovky: 2:0. Strely na bránu: 51:17 (11:3, 19:7, 21:7). 
Rozhodovali: Halecký - Beňuška, Jobbágy, divákov: 87
Zostavy: Košice: Okoličány - Hupka, Boboš, Černák, Hoffman, Ch. Jaroš, Nálepka, Pavúk, Medvec - Drábik, Schnelly, Dimun - Stupeň, E. Halász, Borecký - Bondra, Kaszonyi, Milanič - Beľuš, Hajdu, Novotný
Spišská Nová Ves: Surák (Strmeň) - Petruľák, Bajtoš, Miškovič, Zakopjan, Bednár, Vrana, Šmelko, Hnatkovič - Lapšanský, Vyhonský, Lesňák - Horváth, Drozd, Švec - Giľák, Skalický, Hamráček - Molčan, Garay, Oravec

Juniori:

Dukla Trenčín - HC Košice 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)

Góly: 1. Kuník (Koyš), 12. Stantien (Viedenský, Broska), 14. Kuník (Koyš, Daňo), 16. Bustin (Marković, Rožník), 58. Daňo (Bagin, Koyš) v pres. 5:3 - 3. Šoltés (Jokeľ), 38. Šoltés (Leškanič, Markuš)
Vylúčenia: 3:8 na 2 min., navyše Mravík 20 UDERY.
Presilovky: 1:0. Strely na bránu: 31:24 (14:11, 8:9, 9:4). 
Rozhodovali: Matula - Hatala, Nosek, divákov: 147

Zostavy:

Trenčín: Nagy - Habšuda, Gál, Bagin, Lehocký, Marković, Buliš, Matejka, Nemčík - Broska, Mravík, Sládek, Viedenský, Stantien, Daňo, Blaško, Bustin, Kuník, Rožník, Koyš, Adamec
Košice: Szalontay - Buraľ, Tkáč, Briják, Jesenský, Kucirko, Leškanič, Lenďák - Bojkun, Kohutiar, Podsedlý, Markuš, Jokeľ, Kost, Pinďar, Boltun, Jaroš, Šoltés, Magic, Halás