Novinky - 06.09.2011 17:19

V rámci turnaja na Alpinke aj dražba sochy Zdena Cháru

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita
V golfovom areáli na Alpinke v Košiciach sa v sobotu 13. augusta od 10.00 h uskutoční športovo-charitatívne podujatie "Alpinka Charity golf cup 2011". Výťažok z akcie pôjde pre neziskovú organizáciu Mariána a Marcela Hossovcov pod názvom Hoss Heroes. Preto na podujatí , ktoré sa odohrá a deväťjamkovom ihrisku, nebudú okrem Mariána Hossu chýbať ani ďalší známi slovenskí hokejisti z klubov NHL na čele s Richardom Lintnerom, Róbertom Petrovickým a Rastislavom Pavlikovským. Okrem nich sa na podujatí zúčastnia aj herci Filip Tůma, Ady Hajdu a Ján Kroner.

 "Areál na Alpinke síce bude počas sobotňajšieho turnaja osobnosti uzavretý, ale ak zvedavci prídu po asfaltovej ceste, tak môžu sledovať hráčov na piatich jamkách. Tam môžu aktérov golfového turnaja požiadať o podpis, zblízka môžu sledovať známe tváre v akcii, respektíve spoznať ich golfové umenie,“ citoval v piatok denník Korzár slová jedného z organizátorov podujatia Tomáša Bálinta.

   Skupina ľudí, ktorá sa podujala organizovať letné športovo-charitatívne akcie, najskôr pred štyrmi rokmi usporiadala v Steel Aréne charitatívny tenisový exhibičný turnaj hokejových osobností, na ktorom sa predstavili hráči z NHL. Potom tri roky po sebe boli iniciátormi charitatívneho golfového turnaja vo Veľkej Lomnici, na ktorom tiež štartovali hráči zo zámorskej NHL. Voľným pokračovaním týchto troch ročníkov vo Veľkej Lomnici je Alpinka Charity golf cup.

"Tento rok sme sa rozhodli pre Košice, lebo sme lokálpatrioti. Je to turnaj za účasti hráčov z NHL, hercov a osobností. Je nám ľúto, že na podujatí sa nemôžu zúčastniť hokejisti majstrovských Košíc, ktorí sú na turnaji v Trenčíne. Horúcim kandidátom bol Miroslav Zálešák. Ale HC Košice bude zastupovať prezident hokejového klubu Vladimír Jacko, ktorý je aj viceprezidentom U. S. Steel Košice,“ uviedol T. Bálint a pokračoval: "S Hossovcami sme dohodnutí, že prostriedky, ktoré vďaka tejto akcii získame, budú použité na dobročinné účely na východnom Slovensku. Počas golfového turnaja bude aj dražba hokejok a dresov hráčov NHL a zaujímavá pre zúčastnených určite bude aj live dražba stokilovej sochy Zdena Cháru, kapitána Bostonu Bruins, čerstvého víťaza Stanleyovho pohára."