Novinky - 25.11.2014 12:10

REŠTART LIBORA HUDÁČKA V BANSKEJ BYSTRICI

Huste.tv Autor: Huste.tv

Príchod tohto slovenského hokejového reprezentana k nám je veľkou možnosťou pre priaznivcov pod Urpínom vidieť jedného zo strieborných medailistov z Helsínk sprednedávna na našom ľade. Jeho mesačné pôsobenie po dohode oboch klubov so Slovanom Bratislava treba brať ako veľkú vec, pre samotného Libora by malo ísť o akýsi reštart svojej kariéry, popasovanie sa o svoju krajšiu hokejovú budúcnosť.


Kariérny rozlet Libora Hudáčka bol pozoruhodný. V extralige, v drese Slovana, sa pomerne rýchlo ako mladík uchytil a stal sa jeho pilierom. Bol to práve on, kto dvomi gólmi rozhodol siedmy finálový zápas pred vyše dva a pol rokom v Košiciach, a tak sa rozlúčil so slovenskou extraligou. Potom sa až výrazne presvedčivo presadil aj v reprezentácii, s ktorou štartoval na Majstrovstvách sveta. Stavali sme vtedy na iných lídroch, ale mladý Hudáček prekvapil a stal sa jedným z miláčikov národa. Fanúšičky len tak pištali, kde sa zjavil. Skutočne rýchle stúpanie jeho hviezdy.

Rodákovi z Levoče sa z toho mohla zatočiť hlava. Tak trochu sa čakalo, či sa tak stane a aké výkony bude neskôr podávať v Slovane, ktorý sa preorientoval na kontinentálnu KHL. Pre Libora zápasy tam boli vysokou školou hokeja a nestratil sa v nich - v premiérovej sezóne belasých bolo o ňom počuť, presadil sa, aj v tej minulej odohral niekoľko výborných zápasoch a zastal si svoju rolu v tíme. Energický na korčuliach, ťah na bránku, prekvapivé kľučky, pohotová streľba, tak ho poznáme. V oboch sezónach odohral priemerne 50 duelov. V tejto stihol dvadsiatku...

Striebro na MS, reprezentácia, KHL, odrazu Banská Bystrica...

Fanúšikovia by pri prvom pocite zaiste povedali, že prišiel jeho prvý pád. Pravda je však taká, že on si ako mladý hokejista ešte môže vybrať slabšiu chvíľku, mierny pokles formy, útlm. My však máme pocit, že Libor len akoby potreboval nabrať druhý dych. Je typom hokejistu, ktorý musí mať okolo seba pohodičku. Hrať svoju hru, baviť sa hokejom. Svet gombička. Realita ale navráva, že už v minulej sezóne sa netrápil len celý Slovan, takisto ako na začiatku tejto, ale aj Hudáček. Mužstvu sa herne ani výsledkovo nedarilo, pod paľbou kritiky boli niekoľkí hráči a nedostával ani toľko priestoru na ľade. To nie je atmosféra šitá na neho. Prestal byť jedným z lídrom v mužstve. Preto dostal šancu, mesačnú u nás, aby si ju vybojoval späť.

Akýže to vratký osud hokejistov. Môže sa vám akokoľvek nedariť a stačí pár zápasov a všetko sa otočí. Aj Libor môže teraz hrať mesiac za Banská Bystricu a v apríli sa pripojiť k reprezentačnému mužstvu a štartovať na Majstrovstvách sveta.

Libor musí brať mesiac pod Urpínom ako šancu naštartovať sa. Musí lietať po ľade a bojovať na diaľku o šancu v Slovane. Začal fantasticky, proti Piešťanom, v domácom zápase pred týždňom, strelil dva góly. A aj v nasledovných zápasoch, čo aj nebodoval, ukázal skrytý domicil lídra. Kvalitu výborného hokejistu. Ide po kariérnej línii svojho staršieho brata Júliusa, reprezentačného brankára, ktorý mal taktiež aj horšie obdobia v bránke košického HC, ale prešiel si nimi a stal sa z neho veľmi dobrý brankár európskych arén. Libor ho môže napodobniť, nech teda jeho pobyt v Banskej Bystrici je braný ako medzistupienok v jeho hokejovej kariére. Ako akýsi reštart Libora Hudáčka.

Miroslav Čief

Reštart Libora Hudáčka v Banskej Bystrici