Novinky - 19.08.2011 12:02

Hokejová Slovnaft Extraliga - prehľad a program na 31-40. kolo

Huste.tv Autor: Huste.tv

Vedúcej priečky sa naďalej drží obhajca majstrovského titulu z metropoly východného Slovenska - HC Košice. Po nich nasledujú “barani“ z Banskej Bystrice a veľmi ambiciózni hokejisti spod Tatier - HK Poprad. Naopak, stále hlbšie a hlbšie padá mužstvo z hlavného mesta – Slovan Bratislava. Chvost tabuľky patrí “vlkom“, hráčom z Nitry a Orange 20.

Aktuálna extraligová tabuľka po 30. kole

Stručné zhrnutie aktuálnej situácie v extralige

Už od úvodu sezóny sa nepretržite vedúcej pozície držia HC Košice. Predvádzajú pekný hokej, výsledky hovoria jasnou rečou. Od prenasledovateľov spod Urpína si vypracovali už trinásťbodový náskok a o tom, že do play-off poputujú z pozície lídra zrejme niet pochýb už ani teraz. HC´05 Banská Bystrica sa drží stabilne na druhom mieste, postupne sa na nich doťahuje tretí HK Poprad, ktorý má zatiaľ mimoriadne úspešnú sezónu. Najviac sa nedarí hráčom HC Slovana Bratislava, ktorí ani pod vedením nového trénera výsledkovo nepresvedčili, avšak v hernom štýle už vidieť malé zlepšenia. Aktuálne ôsme miesto je doslova pohromou, hoci ešte zabezpečuje play-off.

Štatistiky

Ak sa pozrieme do štatistík brankárov a kanonierov ligy, poradie na vedúcich priečkach sa nezmenilo. Najsuverénnejšie brankárske výkony podáva Július Hudáček v HC Košiciach, ktorého percentuálna úspešnosť dosahuje 94,69 %. Kráľom strelcov je naďalej Roman Tománek, útočník HC´05 Banská Bystrica. Súperove siete rozvlnil už 22-krát. V celkovom bodovaní sa na prvom mieste nachádza hokejista HK 36 Skalice, Miroslav Zálešák. Na svojom konte má 37 bodov.

Najzaujímavejšie výsledky zápasov

Počas uplynulých desiatich kôl sa odohralo veľké množstvo zápasov. Každý fanúšik sleduje výkony svojho mužstva, ale nájdu sa aj vzájomné merania síl, ktoré pritiahnu všeobecne väčšiu pozornosť. Či sa už jedná o súboj tých najlepších alebo derby zápasy. Medzi odohranými zápasmi sa však vyskytli aj mierne šokujúce a neočakávané výsledky. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré z nich.

  • 20. kolo: HC Košice – HK Poprad    2:3
  • 21. kolo: HC´05 Banská Bystrica – HKm Zvolen    4:2
  • 22. kolo: HKm Zvolen – HC Slovan Bratislava    3:1
  • 23. kolo: HC Slovan Bratislava – MHC Mountfield Martin    1:4
  • 25. kolo: HC Slovan Bratislava – HK 36 Skalica    2:6
  • 26. kolo: HC´05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava    4:2
  • 27. kolo: HC Košice – HC´05 Banská Bystrica    5:2
  • 29. kolo: HC Košice – HK Poprad    3:1
  • 30. kolo: HKm Zvolen – HC´05 Banská Bystrica    5:3