Novinky - 16.07.2015 15:26

Do Challenge Day sa v Poprade zapojilo 10 percent obyvateľov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

Ide o 9,67 % všetkých obyvateľov. „Oproti vlaňajšku, keď bola účasť vo výške 10,18 percenta, je to menej. Aj napriek tomu však Popradčania vo vyzývacom súboji na diaľku zdolali mesto Nitra, v ktorom sa do športovania zapojilo 7,8 percenta obyvateľov,” uviedol Jozef Pavlík z Oddelenia školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade.

Najviac účastníkov na súťaži malo Športové stredisko detí a mládeže Poprad - Tatry. Aj tento rok však účasť zachraňovali najmä základné školy. Z nich najviac Základná škola Tajovského, Základná škola Komenského a Základná škola Spišská Sobota. Zapojenie stredných škôl bolo nízke, pridali sa len súkromná Stredná odborná škola na Ulici SNP, Obchodná akadémia a Spojená cirkevná škola. Oproti minulým rokom sa však zapojili aj veľké športové kluby ako HK Poprad, VK junior 2012 Poprad, BAM Poprad a aj malé kluby. Napriek tomu podľa mesta občania nevyužili priestory, ktoré poskytli športové zariadenia, v takej miere, ako sa očakávalo.

Challenge Day predstavuje súťaž spravidla dvoch miest s približne rovnakým počtom obyvateľov. Ich úlohou je, aby sa počas dňa zapojili do ľubovoľných pohybových aktivít zvyšujúcich pulzovú frekvenciu, ako je napríklad chôdza, beh, plávanie, bicyklovanie, tanec, zábavné pohybové hry a podobne, a to v trvaní nepretržite pätnásť minút. Do aktivít sa možno zapojiť počas takmer celého dňa, od polnoci do 20:00.