Novinky - 17.03.2014 22:10

Kamzíci nezvládli zápas v Piešťanoch, sezóna končí

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) - konečný výsledok série 4:1, do semifinále postúpili Piešťany

Góly: 15. Hamrák (Škadra, Stupka), 53. Mišura (V. Nemec, T. Melichárek), 57. Lušňák (T. Melichárek, Peško)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše Kroták 10 min + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Müllner - Tvrdoň, Výleta, 2142 divákov

Piešťany: Šúrek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - Stupka, Hamrák, Románek - Chylo, Schmidt, Holovič
Poprad: Masalskis - Malina, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Urban, Makovský, Marek Nagy, Dinda - A. Lapšanský, Štals, Ľ. Vaic - A. Kroták, Mlynarovič, Matúš Paločko - Jabrocký, Belluš, L. Paukovček - Drábek, S. Takáč, T. Sýkora

Oba tímy vstúpili do zápasu s maximálnou sústredenosťou. Až v 12. min mal možnosť otvoriť skóre zápasu Saliji, ale Masalskis jeho strelu z medzikružia vyrazil. V 15 min sa domáci dočkali, keď tvrdú strelu Škadru od modrej čiary tečoval tesne pred brankárom Hamrák - 1:0.

Na začiatku druhej časti mal veľkú šancu zvýšiť vedenie havranov Lušňák, ale Masalskisa neprekonal. V 30. min sa ocitol pred Šulekom Lapšanský, no neuspel. Podtatranci vyvíjali snahu zmeniť stav stretnutia, ale domáci hráči výborne pokrývali obranné i stredné pásmo, a tak v druhej časti gól nepadol.
V tretej tretine sa domáci zamerali na bránenie, hostia ožili, domáci gólman Šúrek bol však pozorný a všetky šance Popradčanov riešil s prehľadom. V 50 min na brankárovi Piešťan stroskotal Sýkora. V 52. min mali domáci hráči výhodu presilovky, po spolupráci Melichárka s Nemcom skóroval Mišura - 2:0. Poprad v 56. min odvolal z bránky Masalskisa, ale zvrat v stretnutí mu nevyšiel, domáci Lušňák upravil na konečných 3:0 do opustenej svätyne. Domáci havrani zvíťazili v sérii 4:1 a postúpili do semifinále.

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Stav bol 3:1 na zápasy, dnes sme to chceli dobojovať. Vedeli sme, že Poprad bude hrať aktívne, boli sme však pozorní v obrane. V závere prvej tretiny sa nám podarilo dať gól na 1:0. V druhej tretine sme mali šancu na to, aby sme odskočili, ktorú sme v presilovej hre aj využili, bol to kľúčový moment zápasu. Tretí gól bol už len pre skrášlenie výsledku. Musím vysloviť veľké poďakovanie chalanom, bojovali oduševnene a zodpovedne. Podržal nás hlavne brankár Šúrek."
Milan Jančuška (tréner Popradu): Dobrá defenzíva Piešťan nás nepustila k súperovej bránke. Rozhodujúce boli presilové hry, ktoré sme nezvládli. V oslabení sme dostali gól, ktorý rozhodol a zlomil nás. Je to pre nás obrovské sklamanie, lebo sme si na Piešťany verili. V dvoch zápasoch nedať gól - to svedčí o výsledku. Nenašiel sa líder, ktorý by pozdvihol zostavu. Prehrali sme, a tak súperovi gratulujem k postupu. Základná časť bola dobrá, avšak pre nás neprišla čerešnička na torte."