Novinky - 14.08.2013 19:20

Po nerozhodnom výsledku Poprad zažiaril v nájazdoch

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: RISO

HK Poprad - Irtyš Pavlodar  4:3 sn (2:1, 0:0, 1:2 - 4:0)

Góly a asistencie: 3. Kroták (Mlynarovič, Svitana), 12. Kalus (Brejčák), 58. Sýkora (nariadené trestné strieľanie) - 6. Klemešov (Metalnikov), 44. Hujsa, 47. Sokolov (Zálešák)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, naviac 10 min Tomáš Vak (Pavlodar) za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: T. Orolín - R. Bednár, R. Šoltés pred 500 divákmi

HK Poprad: Srnec (31. Sidor) – Kasík, Gáborčík, Brejčák ("A"), Fabian, Varholík, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Kroták ("C"), Svitana, Mlynarovič – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Beluš, Nagy – Gápa, Vojsovič, Kalus. Tréner: M. Jančuška

HC Ertis Pavlodar: Rajtums (Nikkilä) – Rehák, Ikkonen, Sokolov, Metalnikov, Miroščinenko ("C"), Dufresne – Basov, Klemešov, Hujsa, Róbert Huna, Nedorost, Podkonický, Sihvonen, Fabuš, Šarifjanov, Repkin, Vak ("A"), Zálešák. Tréner: J. Pénzeš

Domáci hokejisti vybehli na ľad aj s popradskou ikonou Arne Krotákom, Štefanom Fabianom a Jaroslavom Kasíkom. Legenda Popradu sa divákom pripomenula hneď v úvode tretiny, keď do prázdnej brány zasunula puk odrazený od zadného mantinelu po Mlynarovičovej nepresnej delovke. O pár minút už bolo vyrovnané, keď súper ťažil z hrubice popradskej obrany vo vlastnom pásme. Popradčania sa opäť do vedenia dostali v 12. minúte, keď so šťastím Marek Kalus doklepol do odkrytej časti brány Brejčákovo nahodenie.

V prostrednej časti hry kamzíci už tradične zvonili na tyče dobre postavenej bránky lotyšského brankára Raitumsa. Jedným z troch smoliarov bol znova Jakub Drábek. Schuti si zachytil aj brankár Marek Srnec a po ňom striedajúci Dušan Sidor. Postupne zlikvidovali veľké šance Róberta Hunu, Fabuša i Nedorosta. Na chvíľu ostal otrasený po súboji obranca Fabian, ktorý schytal od Fabuša poriadny lakeť do hlavy. S pribúdajúcimi minútami sa na popradských hokejistoch začala prejavovať únava z tréningového procesu, aktivitou a súhrou však hýril najmä druhý útok kamzíkov.

Tretia tretina sa začala v réžii Popradu, svoje gólovku nevyužil Lukáš Paukovček ani Marek Kalus a tak prišiel zákonitý trest. Na strelu Fabuša ešte stihol Sidor zareagovať, ale na následnú dorážku Hujsu bol prikrátky - 2:2. Jediný gól z presilovky vsietil hosťujúci Sokolov, keď zakončil kombináciu hneď po vhadzovaní. Kamzíci sa museli tlačiť za vyrovnaním a na ľade pribúdalo nervozity. Azda najviac vykypel tréner Pavlodaru Július Pénzeš, ktorý sa dokonca ohnal po čiarovom rozhodci Bednárovi. Záver patril Popradu, hosťujúca obrana nestíhala pokryť unikajúceho Tomáša Sýkoru, ktorý bol v nájazde faulovaný a nariadené trestné strieľanie premenil strelou pomedzi betóny Rajtumsa.

Po skončení tretej tretiny nasledovala priamo séria piatich nájazdov na oboch stranách. Do bránky Pavlodaru sa postavil stuhnutý Tommi Nikkilä a prvý popradský nájazd mohol nádherným blafákom premeniť Arne Kroták. Skvelú plejádu rôznych prevedení nájazdov ukázali popradskému publiku i Svitana, Sýkora i Mlynarovič. Kalus svoj pokus nasmeroval iba do konštrukcie bránky a tak kurióznu situáciu nedoviedol k dokonalosti. To na druhej strane si Dušan Sidor postupne poradil s Fabušom, Vakom, Basovom, Ikkonenom i posledným Repkinom.