Novinky - 11.08.2013 09:31

V stredu sa kamzíci postavia kazašskému majstrovi z Pavlodaru

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: MN

HK Poprad - Irtyš Pavlodar, streda 14. augusta o 17.00 h, Zimný štadión mesta Poprad

Slovenský tréner Július Pénzeš doviedol svojich zverencov na letné sústredenie pod Tatry, kde už stihli hráči Pavlodaru odohrať dve prípravné stretnutia. V stredu 8. augusta porazili slovenského majstra HKM Zvolen na jeho ľade 3:1, o deň na to podľahli Nitre 4:5 po samostatných nájazdoch. Ešte v úvode pobytu na Slovensku stihli Pavlodarčania v Nitre odohrať i modelovaný zápas. V ňom zvíťazili nitrianski hokejisti 5:3.

Príliv financií do kazašského hokeja je cítiť najmä v podobe množstva cudzokrajných hokejistov obliekajúcich dres tohto klubu. Okrem spomínanej dvojice legionárov v podobe trénera Júliusa Pénzeša a miláčika popradského publika Tommi Nikkilä, disponuje káder Pavlodaru celým menoslovom slovenských hráčov: Denis Rehák, Martin Hujsa, Richard Huna, Róbert Huna, Andrej Nedorost, Andrej Podkonický a Peter Fabuš. V šatni Pavlodaru sa hovorí aj česky (Tomáš Vak, Lukáš Bolf), lotyšsky (Martins Raitums), fínsky (Tommi Nikkilä, Ossi Ikonen) i anglicky (Sylvain Dufresne CAN).

Proti Pavlodaru do hry nezasiahne zranený Samuel Takáč, ktorého do tváre zasiahol protihráč počas prípravného stretnutia HK Poprad - Ciarko KH Sanok. Hrať nebude ani Mário Kurali. Ten je od začiatku týždňa na skúške v rakúskom tíme Dornbirner EC. Hrať zatiaľ nebudú ani starší a skúsenejší hráči bez podpísanej zmluvy.

Prípravný zápas s Irtyšom Pavlodar sa bude hrať na popradskom zimáku v stredu 14.augusta o 17.00 h. Všetci ste srdečne pozvaní.

Vstupné: 2 €, deti majú vstup zdarma