Novinky - 18.06.2013 19:38

Popradské kamzíčky majú za sebou takmer polovicu prípravy

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: RISO

Tréningový proces žien Popradu vedie hlavný tréner Milan Skokan spolu s jeho asistentom Ivanom Bednárom. Skúsený tréner sa zároveň po potvrdení výkonným výborom SZĽH stane i novým lodivodom slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie. Do februára viedol ženský tím SR Miroslav Karafiát, pred aprílovým svetovým šampionátom ho nahradil Imrich Antal.

Do tréningového procesu sa zapojilo množstvo hráčok, na zápasovú súpisku sa dostane približne 24 dievčat. Letnú prípravu niektorých z nich prerušili len naplánované dovolenky a majstrovstvá sveta v hokejbale v Kanade. Slovenkám sa obhájiť titul síce napokon nepodarilo, keď vo finále podľahli domácej Kanade. Striebro zo svetového šampionátu ale do Popradu priviezli ostrieľané harcovníčky Ľudmila Bednárová s Lenkou Krajňákovou i reprezentačná novicka Patrícia Gorecká.

Po hokejbalovej sezóne už v auguste začína tá hlavná - hokejová. Koncom leta začnú s prípravnými zápasmi, preverí ich ruské a poľské ženské hokejové družstvo. Popradské hokejistky tiež čaká medzinárodný turnaj na púchovskom ľade. Po ňom sa už začne liga, v ktorej chcú kamzíčky siahnuť na titul.

Pred začiatkom nového súťažného ročníka sa v Poprade nahlas šuškalo o možnom odčlenení ženského družstva od HK Poprad. Nateraz k nemu zatiaľ nedôjde a ženy budú naďalej pokračovať pod krídlami HK Poprad.