Novinky - 24.04.2013 07:15

Majstri starších žiakov Slovenska slávnostne ukončili sezónu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: MN

V nedeľu 7. apríla podvečer zdvihli mladí popradskí hokejisti nad hlavu najcennejší pohár, aký mohli vo svojom veku získať. O svojom celkovom triumfe na záverečnom turnaji najlepších deviatakov z celého Slovenska rozhodli už v sobotu po výhre nad Trenčínom.

Kapitán mužstva HK ŠKP Poprad 9. ŠHT Filip Vašaš si uvedomuje, že takýto úspech sa dá dosiahnuť skutočne iba raz za život. "Víťazstvo sme si užili, radosť v nás stále pretrváva. Všetci by sme chceli zopakovať úspech aj vo vyšších vekových kategóriách," povedal pred slávnostným ukončením sezóny v reštaurácii High Tatras v popradskom Aquacity. Behom piatich dní odohrali päť náročných zápasov, čomu bol prispôsobený aj prísny režim. "Absolvovali sme každý deň rovnaký program. Po raňajkách nasledovala rozcvička a zápas, po ňom obed a regenerácia. Večer sme sa pripravovali na ďalší zápas, na chvíľu nám tréneri požičali mobily, aby sme sa mohli kontaktovať s rodičmi a kamarátmi," opísal. Drina sa napokon oplatila. "Najväčšiu radosť sme mali po zápase s Trenčínom, radovali sme sa ako malé deti. Také niečo sa nedá ani opísať, bolo to úžasné." Zlaté medaile dostali popradskí deviataci hneď po skončení turnaja, putovný pohár si so slávnostnými poctami prevzali v sobotu 20. apríla pri príležitosti medzištátneho zápasu medzi Slovenskom a Českom v bratislavskej Slovnaft Aréne. Vypredaný zimák ocenil popradských mladíkov pri preberaní cennej trofeje potleskom, ktorý vyvolával príjemné mravenčenie. "O motiváciu do budúcnosti máme postarané, dostali sme aj dresy slovenskej reprezentácie," uzavrel Filip Vašaš.

Hlavný tréner deviatakov HK ŠKP Poprad František Štolc ml. prebral svojich zverencov pred približne dvoma rokmi. "Už vtedy sme s kolegami trénermi vedeli, že dosahujú vynikajúce výsledky. Bola to ťažká úloha, udržať výkonnosť a prebojovať sa na majstrovstvá Slovenska," rozhovoril sa. Ďalšia hokejová budúcnosť mladých hráčov závisí od ich samotných, ako sa rozhodnú. "Hokejovú kariéru si naštartovali dobre, ale prakticky znova začínajú od nuly. Musia sa prebojovať do dorastu, nasleduje juniorka a až potom je seniorské áčko. Potenciál majú v sebe, čo ich odlišuje od predchádzajúcich ročníkov, záležať bude na tréningovej drine, zdraví aj šťastí," argumentoval Štolc ml. na margo hokejového napredovania zlatých medailistov. Jedinečný úspech si tak celé mužstvo aj s realizačným tímom vychutnalo ešte raz na spoločnom posedení, na ktorom dostal každý aj upomienkovú plaketu.