Novinky - 24.04.2013 06:38

Dresy popradských kamzíkov sa vydražili za 1 709 eur

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HK Poprad

Dražba prebiehala dva týždne na špecializovanom internetovom portáli aukce.esports.cz. Celkovo ponúkli záujemcovia o modrú sadu hráčskych dresov HK Poprad v sezóne 2012/13 1 709 eur, pričom cena sa počas trvania aukcie navyšovala 261-krát. Cena každého dresu začala na vyvolávacej cene 30 eur.

Dres obrancu Radoslava Suchého so skúsenosťami z NHL sa so sumou 110 eur stal upomienkovým predmetom s najvyššie vydraženou cenou, nasledoval dres Michaela Vandasa (102 eur) a najcennejšiu trojicu uzatvoril Marcel Šterbák (99 eur). Najväčšia bitka dražiteľov sa uskutočnila o najpoužívanejší dres Marcela Šterbáka (nevynechal ani 1 zápas sezóny), na ktorý prišlo až 24 ponúk.

Dres Roberta Saboliča pocestuje až do nemeckého mesta Chemnitz, o Ľubomíra Dindu mali záujem v Fredersdorfe. Dresy Atte Pentikäinena s Branislavom Rapáčom patria dražiteľovi z Prahy, dres Richarda Smotrilu si vydražila majiteľka z Brna.

Všetky vydražené dresy sú autentickými hráčskymi (game-worn) dresmi. Ku každému dresu bude vystavený aj certifikát originality, ktorý bude novému majiteľovi pripomínať úspešné draženie v historicky prvej dražbe dresov popradských kamzíkov. Jednotliví úspešní dražitelia budú v najbližších dňoch kontaktovaní klubom, aby sa s nimi dohodol spôsob platby a prevzatia dresu. Vybrať si budú môcť medzi osobným prevzatím na sekretariáte klubu HK Poprad alebo poštou prostredníctvom dobierky.

Výťažok z dražby domácej sady dresov 2012/2013 venuje HK Poprad na podporu Detskému oddeleniu Nemocnice Poprad a. s.