Novinky - 25.03.2013 07:51

Hokejistky HK Poprad získali strieborné medaile, titul neobhájili

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: szlh.sk/Korzár, Foto: RISO

Strelecký koncert predviedla v sobotu slovenská reprezentantka Petra Jurčová, autorka úvodných štyroch gólov (za 23 minút), ku ktorým pridala ešte jednu asistenciu.

Sobota - tretí zápas  play-off I. hokejovej ligy žien (na 3 víťazstvá):

Finále:

HK Poprad - HC Spišská Nová Ves 0:8 (0:3, 0:3, 0:2) - konečný výsledok série 0:3

Góly: 1.  Jurčová (Ihnaťová), 8. Jurčová (Balášová), 19. Jurčová (Turcsányiová), 23. Jurčová, 28. Sroková (Timea Csiszér), 34. Klimášová (Kežmarská, Jurčová), 43. Ihnaťová, 44. Sabolová (Kežmarská, Klimášová).

Vylúčenia 6:4, presilovky 0:2, oslabenia 0:1, strely 18:40. Rozhodovali: Celarová - Kúdeľová, Čerhitová,  500 divákov.

HK Poprad (striebro): Zuziaková -Žitňanská, Krivinská, Gáborčíková, Drdáková, Kredátusová, Korenková, Kováčiková, Lavríková, Matulíková - Džurňáková,  Bednárová, Gorecká,Obercianová, Krajňáková, Voščeková, L. Ištocyová, Želonková, Vaľková, Šulíková, T. Ištocyová, tréner Milan Skokan

HC Spišská Nová Ves (zlato): Kiapešová - Balášová, Frankovičová, Turcsányiová, Kežmarská, Majkuthová, Klimášová - Jurčová, Muchová,  Ihnaťová, Sabolová, Staroňová, Sroková, Csiszér, Suráková, Farkas, Plencnerová,Pastvová, Volčková, tréner Pavol Findura

Striebro cenné takmer ako zlato

Oporou popradského tímu nielen počas finálovej série bola kapitánka Anna Džurňáková.

„Chceli sme finálovú sériu natiahnuť a s domácim publikom sa rozlúčiť víťazne. Hrali sme však dosť zle, nedisciplinovane a to sa nám vypomstilo. Súper išiel do toho naplno a jednoznačne za víťazstvom. Táto sezóna je ale pre nás úspešná, po tom, čo sme prežili v jej úvode, keď sme sa v základnej časti trápili. Sme radi, že sme sa dostali do finále, keď sme vyradili Topoľčany a aj striebro je pre nás dobrým ukončením sezóny,“ uviedla Džurňáková, podľa ktorej sa finálová séria rozhodovala už na Spiši.

„V druhom zápase, v ktorom sme prehrali až po samostatných nájazdoch sa to lámalo. Séria mohla vyzerať inak,“ poznamenala kapitánka HK Poprad, ktorá sa dlhú časť sezóny trápila s nepríjemným zranením.

„Mesiac a pol som vôbec nebola na ľade. Bolo to ťažké znovu sa do toho dostať. Netrénovala som kvôli zraneniu ruky, dnes ma ešte trápila teplota. Preto som aj rada, že už je koniec sezóny. Pre nás je i druhé miesto veľmi cenné, najmä pre naše mladé hráčky, pre ktoré je to motivácia do ďalších sezón,“ dodala Džurňáková.

Čítajte viac: http://poprad.korzar.sme.sk/c/6745256/spisiacky-pod-tatrami-otvarali-sampanske.html#ixzz2OXVD3ZAe