Novinky - 21.03.2013 10:44

HK Poprad ďakuje fanúšikom za podporu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

Popradský fanúšik ukázal svoje hokejové srdce, ktoré pretavil do podpory popradských kamzíkov. Tá gradovala s koncom základnej časti a naplno sa prejavila počas východoslovenského derby vo štvrťfinále. Elektrizujúcu atmosféru vytvorili popradskí priaznivci nielen doma, ale aj v Košiciach. "V mene hráčov, realizačného tímu a celého klubu HK Poprad sa chcem poďakovať fanúšikom za skvelú kulisu a povzbudzovanie nielen počas štvrťfinále, ale aj za celú sezónu. Domáce prostredie vo veľkom počte vytvorili hráčom aj v Košiciach, za čo im patrí uznanie," uviedol výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan.

V 28 domácich zápasoch základnej časti si našlo na popradský zimák cestu 41 220 divákov, čo dáva priemer takmer 1 473 divákov na jeden zápas. V extraligovom pelotóne sa tak Poprad zaradil na 8. priečku pred Martin, Žilinu a Slovensko 20. Najviac divákov lákali Košice (112 833), Nitra (68 970) a Zvolen (62 802).

Iné to už ale bolo vo štvrťfinále play-off, kde Poprad patril medzi divácky najatraktívnejších. Tri duely vyraďovacej časti si pod Tatrami pozrelo celkovo 11 906 divákov. Tretí domáci zápas bol navyše po prvý raz v sezóne aj vypredaný, sledovalo ho 4 400 fanúšikov. Tým sa len potvrdilo, že play-off zápasy sú veľkým lákadlom. Každý z trojice stretnutí vzhliadlo v Poprade v priemere 3 969 divákov.