Novinky - 17.03.2013 10:00

Košice v Poprade mečbal nepremenili, zahrali sa na bitkárov z Čechova

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: szh.sk, Foto: RISO

Rozčarovanie zo správania sa súpera neskrýval ani strelec úvodného gólu Samuel Takáč„Záver sa ťažko komentuje. To, čo sa tu dialo, nemalo nič spoločné s hokejom. Naša formácia bola na ľade a hráč bez puku bol atakovaný. Šarvátke sa už nedalo zabrániť. Myslím si, že toto bola súčasť taktiky ich trénera,“ naznačil center štvrtého popradského útoku, ktorý skóre otváral aj vo štvrtok v Košiciach. Podľa jeho názoru netreba ukazovať prstom, kto a prečo bitku začal: „Každý jeden zo 4-tisíc divákov na štadióne videl, čo sa na ľade stalo a môže si o tom urobiť vlastný názor. Nie je k tomu čo dodať.“ Do Košíc vycestujú kamzíci s jednoznačnou taktikou, v ktorej však pomsta nebude mať miesto. „My sa budeme snažiť hrať hokej a naložiť im po tejto stránke toľko, čo do nich vojde,“ podčiarkol Takáč, ktorý pomáhal brániť svojho spoluhráča Paločka.

Mr. Zero chválil skvelú atmosféru

„Je to krásny pocit vyhrať s Košicami na nulu pred takouto krásnou kulisou. Všetci sme si plnili svoje úlohy do poslednej bodky,“ rozdával úsmevy popradský gólman Dušan Sidor, ktorý si udržal čisté konto. Tentoraz, podobne ako v Košiciach, sa vyvaroval chýb a podal perfektný výkon. „Súper nahadzoval puky za bránu, pretože vie, že je tam málo času na rozohrávku. Dohodol som sa s chlapcami, že budem ukazovať, kedy sa rozhodnem ísť za bránu rozohrávať. Šlo to našťastie dobre aj v Košiciach, tak sme to praktikovali aj doma,“ komentoval Sidor svoje snáď jediné vybehnutie za rozohrávkou do rohu klziska. Počas celej série dobiedza v bránkovisku po odpískaní center košickej tretej formácie s reprezentačnými ambíciami Tomáš Marcinko. „Ja si ho nevšímam. Radšej odkorčuľujem z bránkoviska, kým sa to tam nevyčistí a nepočúvam jeho reči, takže neviem, čo to stále niekomu vysvetľuje,“ narážal Sidor na časté Marcinkove debaty pred svoju bránou. Divácke oslavy a atmosféru si poriadne užil. „Kulisa je fantastická a krásna, chceme sa domácim divákom predstaviť aj v ďalšom kole play-off. Chceme sa im odvďačiť. Podľa jeho slov je nula na konte inkasovaných gólov povzbudzujúca pre celé mužstvo. „Ak pôjdeme v rovnakom tempe do posledného zápasu, nemáme sa čoho obávať. Musíme častejšie strieľať a tlačiť sa do brány. Ak nedáme viac ako dva góly, síce sa môže vyhrať, ale je to tam ťažké,“ uzavrela popradská jednotka v bráne.

Čítajte viac na: http://www.slovenskozijehokejom.sk/2013/03/kosice-v-poprade-mecbol-nepremenili-zahrali-sa-na-bitkarov-z-cechova/