Novinky - 16.03.2013 23:38

Víťazstvom 3:0 si Popradčania vynútili rozhodujúci duel

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN/SITA, Foto: RISO

HK Poprad - HC Košice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) - stav série: 3:3

Góly: 5. S. Takáč (Stanfield, Jáchym), 25. Jabrocký (S. Takáč), 40. Klouda (Fabian)

Vylúčení: 13:15 na 2 min, navyše Jabrocký, Buc, Suchý 10 min, S. Takáč, Paločko, Stanfield, Kurali, Jáchym (všetci Poprad) 5+10+DKZ, Macejko, Marcinko 10 min, Novák 10 + trest v hre, Cebák, Štrbák, M. Takáč, Hričina 5+10+DKZ všetci za údery, T. Marcinko (všetci Košice) DKZ za opustenie striedačky
presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Lokšík - R. Gajan, Tornay, 4400 divákov (vypredané)

HK Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, D. Devečka, Fabian, M. Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Smotrila, Štals, Ľ. Vaic - Matúš Paločko, P. Stanfield, S. Takáč

 HC Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Deyl, Šeda, Michal Novák, Macejko, M. Takáč, M. Gajdoš - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - O. Gmitter, T. Marcinko, Spilar - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - P. Svitana, T. Hričina, Matis 

Oceliari domáci Poprad nepustili do úvodného náporu a snažili sa hrať aktívne. V 5. min prenikol po krídle Američan Stanfield, Hylák neudržal puk a Takáč dorazil do siete - 1:0. V oslabení mohol pridať druhý gól Balán, ale v dobrej pozícii minul. Poprad pálil z každej pozície, ďalší gól mal na hokejke Klouda, ale Hylák zachránil hostí. Záverečné minúty prvej tretiny odohrali Košice v oslabení, no dobrou defenzívou zmarili všetky domáce šance. 
Druhú časť odštartovala šanca Spilara, no Sidor vyrazil puk. Ten istý hráč v 25. min v obrovskej šanci znovu neuspel a trestali hostia. Takáč z rohu pred bránkou našiel Jabrockého a "kamzíci" viedli 2:0. Napínavé hokejové predstavenie pokračovalo ďalej, no bez väčších príležitostí. V 38. min sa Stals obtočil okolo Šedu, no ani on a ani Stanfield svoje šance nepremenili. Poprad dokázal svoje vedenie zvýšiť, v poslednej minúte druhej časti z dobrej prihrávky Fabiana profitoval Klouda a rozvlnil sieť - 3:0. 
V 41. min mohol znížiť Novotný, no Košičania neprepasírovali puk za Sidora. Ich útočné chúťky vzápätí museli ísť stranou a oceliari mohli byť radi, že v dvoch oslabeniach neinkasovali štvrtý gól. Na druhej strane zasahoval Sidor po strele Štrbáka od modrej čiary. Záver Košice pod Tatrami znovu nezvládli, najskôr sa Novák pobil s Jabrockým a vzápätí sa do pästnej výmeny pustili štvrté útoky. 

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Som rád, že sme nadviazali na predchádzajúce domáce zápasy a jasne sme Košice prevýšili. Herne a takticky sme zápas zvládli. Pevne verím, že záver bude mať dohru a rozdajú sa adekvátne tresty." 

Milan Staš (tréner Košíc): "V takomto dôležitom zápase je kľúčový prvý gól. Ten popradský nám vzal vietor z plachiet. V ďalšom priebehu sme sa už nedostali k svojej hre, nevytvorili sme si ani poriadne šance. Poprad vyhral zaslúžene. Škoda nechutností v závere. V Košiciach to bude už iný zápas."