Novinky - 22.02.2013 07:15

Popradský obranca Suchý sa vracia na ľad

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: RISO/Korzár, Foto: RISO

Naposledy sa objavil Suchý v majstrovskom zápase ešte 11. januára na skalickom ľade. Odvtedy laboroval so zraneným kolenom. Mal natrhnutý bočný i krížny kolenný väz.

„Najprv som mal úplný pokoj, potom som začal pomaly rehabilitovať. Teraz už chodím druhý týždeň na ľad. Svaly mi na nohe trochu ochabli, takže tá musí teraz hlavne zosilnieť. Musím do nohy nabrať silu a získať nejakú kondíciu, aby som mohol opäť naskočiť do rozbehnutého vlaku,“ rozhovoril sa Suchý.

Operácia, našťastie, nevyhnutná nebola, keďže väz nebol roztrhnutý, ale natrhnutý.

„Verím, že nastúpim už proti Trenčínu. Bolo by dobré, keby som do začiatku play-off odohral nejaké tri - štyri zápasy. Zdravotne sa síce ešte necítim na sto percent, ale dosť dobre na to, aby som v piatok nastúpil. Uvidíme, ako to pôjde,“ povedal nám Suchý, ktorý je s 21 kanadskými bodmi v 32 zápasoch stále najproduktívnejším obrancom Popradu.

So zranením podobného charakteru nemal Suchý doteraz žiadne skúsenosti, takže nevie, čo môže presne očakávať.

„Na tréningu je to zatiaľ celkom dobré. My, čo hokej hráme dlho, však vieme, že tréning a zápas sú dve úplne rozdielne veci. Na tréningu si podvedome nohu šetrím, preto dúfam, že v zápase vydrží,“ zaželal si Suchý.