Novinky - 17.02.2013 20:15

Víťazstvo nad Žilinou spečatilo definitívu vyraďovačky pod Tatrami

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN/SITA, Foto: RISO

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Góly: 17. Vandas (Kovačevič), 24. Balán (Vandas, M. Šterbák), 28. D. Buc (Jabrocký), 34. Hvila (D. Brejčák), 43. Balán (Vandas, Hvila) - 33. Drevenák (J. Dlouhý, O. Ďuriš), 36. T. Sýkora (Brcko, Troliga)

Vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše: S. Takáč (Poprad) 5 min + DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Jonák - Návratek, Smerek, 1096 divákov

HK Poprad: Sidor - M. Šterbák, Fabian, Kovačevič, D. Brejčák, D. Devečka, Jáchym, Dinda, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Ľ. Vaic, Stals, Smotrila - Matúš Paločko, Stanfield, S. Takáč

MsHK Žilina: Žigárdy - Brcko, Rúfus, Gula, Árvay, J. Dlouhý, M. Leško, T. Staňo, M. Sekáč - M. Kokavec, R. Krajči, T. Varga - T. Sýkora, T. Troliga, Drábek - Drevenák, O. Ďuriš, Valášek - P. Kopecký, Jarab, Heffernan

Oba tímy sa spočiatku len oťukávali, no šance sa rodili skôr v žilinskom obrannom pásme. Najskôr Žigárdyho ohrozil Jabrocký, neuspel Takáč a v presilovke 5 na 3 prestrelil poloprázdnu bránku Balán. Na opačnej strane sa Sidor zapotil pri strele Drevenáka. Popradčania využili až tretiu presilovku, Žilinčania sa druhý raz nechali vylúčiť za filmovanie a Vandas následne prekonal Žigárdyho.

V prostrednej časti to hneď po buly skúsil Varga, no Sidor vyrazil puk do ochrannej siete. Poprad zvýšil svoj náskok v 24. min, keď okolo bránkoviska prešiel Balán a odrazený puk poslal za bezmocného Žigárdyho. Žilinčania mohli skorigovať v presilovke, no do voľného priestoru unikol Buc a prestrelil žilinského gólmana - 3:0. V 33. min predsa len "vlci" znížili, keď Jáchym zabudol na Drevenáka a ten nikým neatakovaný usmernil puk medzi Sidorove betóny. Odpoveď domácich na seba nenechala dlho čakať. Z neprehľadnej situácie poslal puk do siete Hvila. Hostia vykresali iskierku nádeje, keď na 4:2 upravil v presilovke Sýkora.

Domáci nenechali nič na náhodu a hneď v 43. min sa Vandas pretlačil pred Žigárdyho a Balánovi pripravil gól ako na podnose - 5:2. Poprad mohol v ďalšej presilovke ešte zvýšiť, no Žilinčania držali aspoň ako-tak prijateľný výsledok. V závere mali pri Takáčovom vylúčení ešte možnosť hrať 5 minút v početnej výhode, stav sa však už nezmenil.

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Z našej strany to bolo zaslúžené víťazstvo a povinné tri body. S výsledkom sme spokojní, o čosi menej s nepremenenými šancami. Mrzí aj nevyužitá presilovka piatich proti trom."

Slavomír Chlebec (tréner Žiliny): "O výsledku stretnutia rozhodla druhá tretina. Hrali sme dosť nedisciplinovane. Výsledok sa nám podarilo skorigovať, no skúsenejšie mužstvo Popradu si udržalo gólový odstup."