Novinky - 17.02.2013 09:55

Preview 49. kola: Do Popradu mieria žilinskí vlci

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

HK Poprad - MsHK Žilina, nedeľa 17. februára o 17.00, Zimný štadión mesta Poprad, 49. kolo Tipsport extraligy

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/53573

Žilinský káder sa oslabil v poslednej dobe o viaceré zvučné mená. Po odchode Vladimíra Škodu a Tomáša Haranta do Českých Budějovíc, bratov Hunovcov do Kazachstanu, Dušana Devečku práve do Popradu, Kobu Jassa do Kladna či Jozefa Mihálika do Dunaújvárosi, prišli do kabíny zväčša mladíci ako Dávid Árvay z Nitry a Peter Gula zo Skalice. Žilinčania majú možnosť využiť služby aj viacerých prvoligistov zo Senice a Prešova, skladbu tímu doplnili aj vlastnými mládežníckymi odchovancami.

Do pozície favorita stretnutia by sa mali pasovať popradskí hokejisti. Po reprezentačnej prestávke síce Žilina zaskočila Zvolenčanov na ich ľade, no vzostup formy nedokázala potvrdiť v domácom prostredí proti Nitre. V hre je však ešte 18 bodov a pre Poprad ešte nie je stratené ani 7. miesto. Vo vzájomných súbojoch týchto dvoch súperov padá pomerne dosť gólov. Najviac ich padlo 20. novembra, keď Žilina porazila pod Dubňom Popradčanov 7:5.

Poprad, zdá sa, našiel po odchode Romana Tomasa nového strelca. Lotyšský útočník Juris Stals sa zatiaľ strelecky presadil v oboch zápasoch, v ktorých obliekol popradský dres. V piatok pre zranenie kolena odstúpil z hry obranca Štefan Fabian, štart ďalšieho obrancu Radoslava Suchého (zranenie kolena) je otázny. Kamzíci v útočnej fáze ťažia z výbornej formy Lukáša Hvilu, ale na to, aby zvíťazili, budú sa musieť strelecky presadiť aj ďalší hráči.

Športová forma súperov z posledných zápasov:

HK Poprad:  V V V P P P

MsHK Žilina: V V P P V P