Novinky - 11.02.2013 20:55

Trojica reprezentantov z Popradu sa ukázala v dobrom svetle

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

Sabahudin Kovačevič pomohol svojimi výkonmi k postupu Slovinska na olympiádu v Soči 2014. Zverenci trénera Matjaža Kopitara si zabezpečili postup do Soči z kvalifikačnej skupiny v dánskom Vojense. Po víťazstvách nad Bieloruskom (4:2) a Dánskom (2:1) už mali istotu olympijskej miestenky. V poslednom dueli nemali zľutovania ani s Ukrajinou, ktorú porazili 6:1. V obrane slovinského výberu nastupoval aj obranca kamzíkov Sabahudin Kovačevič. V dobrej forme sa prezentoval aj aktuálne bývalý hráč Popradu Robert Sabolič. Ten v 3 zápasoch nazbieral 4 body za 3 góly a 1 prihrávku. Navyše za Slovinsko nastúpil aj ďalší hráč reprezentácie Andrej Tavželj, ktorý obliekal v predminulej sezóne taktiež bielomodrý dres popradských kamzíkov.

Na predolympijskej kvalifikácii sa darilo aj Lotyšom. V skupine, v ktorej bol okrem Lotyšska ešte Kazachstan, Veľká Británia a Francúzsko, skončili so ziskom 7 bodov prvý. Najnovšia posila HK Poprad Juris Stals, ktorý má skúsenosti z KHL, pomohol lotyšskému nároďáku k triumfu v skupine a postupu na Zimné olympijské hry Soči 2014 jedným gólom a prihrávkou.

Popradský odchovanec Michael Vandas sa predstavil po druhý raz v drese s dvojkrížom na hrudi na turnaji v Nórsku. V prvom zápase na turnaji proti Švajčiarsku sa prezentoval víťazným gólom, ktorý bol zároveň aj jeho premiérovým za slovenský "A" výber. Dobrými výkonmi sa prezentoval aj ďalší popradský odchovanec momentálne pôsobiaci v HC Litvínov Ján Brejčák.