Novinky - 03.02.2013 08:02

Preview 46. kola: Proti Skalici načnú kamzíci poslednú šestinu základnej časti

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

HK Poprad - HK 36 Skalica, nedeľa 3. februára o 17.00 h, Zimný štadión mesta Poprad, 46. kolo Tipsport extraligy

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/53561

Zdá sa, že Záhoráci našli v Miroslavovi Lipovskom istotu v bráne a zlepšili aj obrannú hru. V posledných dvoch zápasoch sa Pálffyho družina ukázala v dobrom svetle, keď s prehľadom na domácom ľade porazila Košice a v piatok triumfovala aj na ľade Zvolena. Poslednom zmenou pred vypršaním prestupového termínu bol odchod obrancu Petra Gulu do Žiliny. Zároveň sa do mesta trdelníkov vrátil skalický odchovanec, obranca Adam Beňa.

Z nových troch posíl Popradu sa proti Skalici pravdepodobne predstaví iba Dušan Devečka, ktorý už po chorobe začal s tréningom. Lotyš Juris Stals sa ku kamzíkom pripojí až po reprezentačnej pauze, keďže má reprezentačné povinnosti. Americký forward Parker Stanfield by mal do Popradu prísť v najbližších dňoch a zapojiť sa tak do tréningového procesu. Návrat Radoslava Suchého na ľad sa ako reálny javí až po prestávke v extralige, Daniel Brejčák už začal s tréningom, jeho štart je však otázny.

Bilancia medzi Popradom a Skalicou je v tejto sezóne vzácne vyrovnaná. Dvakrát vyhrali kamzíci vonku 7:3 a 5:0, raz na Záhorí prehrali 7:2. Na domácom ľade dokázali zvíťaziť po predĺžení 3:2, ale stihli utŕžiť aj vysokú prehru 4:8, keď im až štyri góly nasádzal útočník Rastislav Konečný. Medzi týmito súpermi vždy padá veľa gólov. Na akom čísle sa v nedeľu zastaví gólový sumár a kto sa bude nakoniec radovať?

Športová forma súperov z posledných zápasov:

HK Poprad:  V P P V V V

HK 36 Skalica: P V V P V V