Novinky - 02.02.2013 07:29

Hokejisti Popradu získali tri posily

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Riso/Korzár, Foto: RISO

Juris Stals, 30-ročné pravé krídlo, ktoré v roku 2001 draftoval New York Rangers, má skúsenosti zo zámorských nižších súťaží.

V Európe si vyskúšal najvyššiu fínsku juniorskú súťaž a KHL v drese Dinama Riga. Pôsobil aj v českej extralige v Třinci, v ruských nižších súťažiach, v Bielorusku a naposledy na Ukrajine v tíme Kompanion Kyjev.

Útočník vysoký 191 centimetrov a vážiaci 94 kilogramov v posledných rokoch pravidelne reprezentuje Lotyšsko na majstrovstvách sveta.

„Momentálne je Stals na reprezentačnom zraze a príde k nám až po reprezentačnej prestávke. Uvidíme, kam ho zaradíme. Máme niečo v hlave, až na ľade sa ale ukáže, kde bude typologicky i herne pasovať,“ povedal nám tréner HK Poprad Milan Jančuška.

Vystužená obrana

Po odchode Jaroslava Špeldu, ktorého novým pôsobiskom sa stal taliansky klub hrajúci najvyššiu súťaž Serie A HC Bulldogs Valpellice, prichádza vystužiť zadné rady kamzíkov skúsený Dušan Devečka, ktorý v rámci slovenskej extraligy mení Žilinu za Poprad.

Devečka posledné tri sezóny pôsobil pod Dubňom, v minulej sezóne ako kapitán. 32-ročný bek vo svojej kariére doposiaľ pôsobil takmer výlučne na Slovensku v drese materského Liptovského Mikuláša, Slovana Bratislava, Žiliny a v sezóne 2002/03 si v siedmich zápasoch obliekol aj dres Popradu.

Absolvoval iba jediný zahraničný angažmán a to v Dukle Jihlava v sezóne 2004/05.

„Devečku som trénoval vlani v Žiline. Je to skúsený, tvorivý typ obrancu, ktorý nám určite pomôže. Po návrate Suchého a Brejčáka do zostavy bude obrana vystužená a na veľmi dobrej úrovni,“ kvitoval Jančuška. Do prípravy s kamzíkmi by sa mal Devečka pripojiť v sobotu.

Brankára napokon nezískali

Parker Stanfield, 22-ročný rodák z Orange County v Kalifornii, prichádza s vizitkou ofenzívneho pravého krídla.

V zámorských nižších súťažiach si odkrútil už šesť sezón v tímoch Prince George Cougars, Everett Silvertips a Bakersfield Condors, kde aj začal aktuálny hokejový ročník.

„Musíme ho vidieť na tréningoch, v zápasoch, podľa toho budeme reagovať. Bol by som rád, keby prišiel čo najskôr. Som rád, že konkurencia v mužstve vzrastie, útoky sa po príchode nových hráčov určite vystužia. Budeme mať štyri kvalitné kompletné formácie. Škoda, že sa nám nepodarilo získať posilu ešte aj na brankársky post. Máme ale troch gólmanov, s ktorými budeme pracovať,“ dodal Jančuška.


Čítajte viac: http://poprad.korzar.sme.sk/c/6687363/hokejisti-popradu-ziskali-tri-posily.html#ixzz2JijDiBtE