Novinky - 01.02.2013 07:58

Trio hokejistov prestúpilo do Popradu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN
logo Popradu

Juris Stals, 30-ročné pravé krídlo, ktoré v roku 2001 draftoval New York Rangers, má skúsenosti zo zámorských nižších súťaží. V Európe si vyskúšal najvyššiu fínsku juniorskú súťaž a KHL v drese Dianama Riga. Pôsobil aj v českej extralige v Třinci, v ruských nižších súťažiach, v Bielorusku a naposledy na Ukrajine v tíme Kompanion Kyjev. Útočník vysoký 191 centimetrov a vážiaci 94 kilogramov v posledných rokoch pravidelne reprezentuje na Majstrovstvách sveta Lotyšsko.

Po odchode Jaroslava Špeldu prichádza vystužiť zadné rady kamzíkov skúsený Dušan Devečka, ktorý v rámci slovenskej extraligy mení Žilinu za Poprad. Devečka posledné tri sezóny pôsobil pod Dubňom, v minulej sezóne dokonca ako kapitán. 32-ročný bek vo svojej kariére doposiaľ pôsobil takmer výlučne na Slovensku v drese materského Liptovského Mikuláša, Slovana Bratislava, Žiliny a v sezóne 2002/03 si obliekol aj dres Popradu v siedmich zápasoch. Absolvoval iba jediné zahraničné angažmá a to v Dukle Jihlava v sezóne 2004/05.

Parker Stanfield, 22-ročný rodák z Orange County v Kalifornii, prichádza s vizitkou ofenzívneho pravého krídla. V zámorských nižších súťažiach si odkrútil už šesť sezón v tímoch Prince George Cougars, Everett Silvertips a Bakersfield Condors, kde aj začal aktuálny hokejový ročník.