Novinky - 27.01.2013 08:29

Preview 43. kola: Kto bude mať ostrejšie rohy?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica, nedeľa 27. januára o 17.00 h, Zimný štadión mesta Poprad, 43. kolo Tipsport extraligy

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/52406

Hokejistom Banskej Bystrice sa po zemetrasení v kabíne a hráčskej obmene začalo dariť, keď z posledných 6 zápasov vyhrali až štyri. Veľkou oporou je zatiaľ ukrajinský brankár Sergej Chorošun, ktorý po svojom návrate do známeho prostredia odchytal štyri zápasy s excelentnými štatistikami. Inkasoval v nich iba trikrát a percento úspešnosti svojich zákrokov drží na fantastickej hranici 97,67. Proti Martinu dokonca vychytal čisté konto. Bystričania pokračujú v nastolenom trende angažovania zámorských hokejistov. Po trojici hráčov z NHL a Kanaďanovi Nedovi Lukacevicovi je momentálne v kádri baranov americký útočník so skúsenosťami z NHL Mike Danton. Do družiny trénera Vladimíra Orságha pribudli aj prvoligisti Lantoš a Trochta.

Poprad pokračuje v sérii neúspešných výsledkov. Naposledy kamzíci prehrali na ľade Trenčína a zaknihovali tak piatu prehru z posledných šiestich duelov. Do stretnutia nezasiahne obranca Radoslav Suchý, ktorého návrat na ľad sa očakáva po reprezentačnej prestávke. Ďalším zraneným obrancom je Daniel Brejčák. Ten laboruje s natiahnutými slabinami. Proti Banskej Bystrici sa túto sezónu zatiaľ Popradu darilo, keď vyhral až tri zo štyroch vzájomných meraní síl, z toho dvakrát vonku. Vychytá Robert Slipčenko proti bývalým spoluhráčom svoje prvé víťazstvo v drese nového zamestnávateľa?