Novinky - 25.01.2013 21:45

Presilovky Trenčína rozhodli o jeho piatej výhre v rade

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN/SITA, Foto: RISO

Dukla Trenčín - HK Poprad 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Góly: 4. Jakub Gašparovič (J. Pardavý st., Marosz), 31. Pozník (Sojčík, O. Mikula), 43. T. Bokroš (Pardavý st., Marosz), 56. Jakúbek (Pardavý st., Marosz), 57. E. Bagin (Pozník, O. Mikula) - 24. Hvila (Vandas, R.Sabolič)

Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Junek, P. Tvrdoň, 1650 divákov 

Dukla Trenčín: A. Nagy - T. Bokroš, Imrich, E. Bagin, Pozník, Habšuda, E. Bednár - Jakub Gašparovič, Marosz, J. Pardavý st. - O. Mikula, Lelkeš, Sojčík - Martin Filo, O. Rusnák, Otčenáš - Jakúbek, Nemček, D. Hudec

HK Poprad: Slipčenko - M. Šterbák, Špelda, Kovačevič, M. Kurali, Fabian, Jáchym - Vandas, R. Sabolič, Hvila - Jabrocký, Klouda, R. Tomas - D. Buc, Ľ. Vaic, Smotrila - S. Takáč, Matúš Paločko, Gríger

Trenčania boli od úvodu duelu aktívnejší a viac zamestnávali hosťujúceho brankára Slipčenka. Za svoju aktivitu boli v 4. minúte odmenení gólom. Marosz založil rýchlu kombináciu cez Pardavého na osamoteného Jakuba Gašparoviča pred bránkou Popradu, ktorý z prvej poslal svoj tím do vedenia.

Hra sa v ďalšom priebehu prvej tretiny vyrovnala a k slovu sa dostali aj hostia spod Tatier, ale pred bránkoviskom Dukly im k úspešnému zásahu chýbalo viac razancie a správnej hokejovej drzosti.

Poprad nakoniec zúročil na začiatku druhej tretiny svoju prevahu do vyrovnávajúceho gólu, ktorý prišiel v 24. minúte. Vandas našiel prihrávkou cez bránkovisko Hvilovu voľnú hokejku a tá poslala puk do siete. V 28. minúte unikla dvojica Klouda Tomas a po strele prvého menovaného a zákroku Nagya mal možnosť na gól Roman Tomas, ktorý však v stopercentnej šanci zaváhal.

Trest prišiel v 31. minúte počas presilovky, keď Pozníkova strela od modrej skončila v sieti. "Kamzíci" si do konca druhej časti hry vylámali ešte niekoľkokrát zuby na skvelom Nagyovi, ktorý vychytal v gólových šanciach ako Buca z osi klziska, tak aj osamoteného Vaica pred bránkou.

Dukle vyšiel vstup do tretej tretiny podľa predstáv, keď na konci 43. minúty využil po 28 sekundách presilovú hru príklepom od modrej Bokroš. Na ťahu bol v ďalšom priebehu Poprad, ale ten sa o možnosť a hlavne o čas pripravoval sám zbytočnými vylúčeniami.

Trenčania navyše veľmi umne bránili svoj náskok, ktorý v závere ešte prikrášlili. Pardavý s Maroszom vypracovali gól Jakúbekovi, ktorý si v 56. minúte pripísal prvý úspešný zápis v sezóne a o minútu neskôr využil tretiu presilovku domácich Bagin efektnou dorážkou pred Slipčenkom. Dukla zdolala Poprad 5:1 a posunula sa na piatu priečku v tabuľke.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Vyšiel nám vstup do zápasu a vo 4. minúte sme sa ujali vedenia, čo nás zrejme trošku uspokojilo. Poľavili sme v dôraze a nasadení, čoho výsledkom bol vyrovnávajúci gól. Následne sa však po využití našich presilových hier zrodil výsledok, ktorý je pre súpera trošku krutý. Obraz celého duelu nevyzeral na taký vysoký rozdiel v skóre."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Ťažko sa hodnotí zápas po takomto výsledku. Dve tretiny nič nenasvedčovalo tomu, že odídeme s takou vysokou prehrou. Prvú tretinu sme opäť začali zle, no z našej strany bola kľúčová najmä tá druhá, v ktorej sme nevyužili svoje gólové príležitosti, pretože domáci brankár čaroval a vychytal Dukle víťazstvo. Naši chlapci to po treťom góle zabalili, čomu sa čudujeme. Na zvrat ešte zostávalo dosť času. Inkasovali sme aj trikrát v oslabení, čo zohralo dôležitú úlohu."