Novinky - 20.01.2013 20:01

Westlund z Popradu odchádza, strieda ho Slipčenko

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: internet

Zápas v Žiline bol posledný pre bronzového medailistu z Majstrovstiev sveta 2004 v Prahe Alexa Westlunda. Tridsaťšesťročný rodák z Flemington Village v štáte New Jersey bol s Popradom dohodnutý na mesačnom pôsobení, nakoniec pod Tatrami pôsobil 6 týždňov. V 13 zápasoch dokázal vychytať 3 nuly, percentuálna úspešnosť jeho zákrokov bola tesne pod hranicou 90 percent. Jeho ďalšie kroky by mali smerovať späť do rakúskeho Linzu, ale Westlund mal ponuky aj z Nemecka. V Linzi ho z pozície brankárskej jednotky vytlačil Kanaďan Davida LeNeveua, ktorý je však momentálne zranený.

Američan Westlund chytal počas kariéry za univerzitu Yale v NCAA, pôsobil v ECHL, IHL a AHL. V roku 2003 odišiel do Ruska, po pôsobení v Amure Chabarovsk sa dostal do Lokomotivu Jaroslavľ. V ročníku 2007/08 pôsobil v Ľubľane a od leta 2008 bol kmeňovým hráčom Linza. Westlund premiérovo za Poprad nastúpil v piatok 7. decembra 2012 v domácom zápase proti Skalici. V bránke však vydržal len do 37. min, keď ho nahradil po šiestom inkasovanom góle Juraj Sedlačko.Duel sa napokon skončil prehrou kamzíkov 4:8.

Do Popradu tak prichádza český brankár Robert Slipčenko, ktorý je Popradčanom dobre známy z prvej bitky brankárov v extralige. Slipčenkovým sokom bol vtedy práve jeho nový spoluhráč Dušan Sidor. Odchovanec Slávie Praha bude v Poprade pôsobiť do konca tejto sezóny. 27-ročný brankár tak slovenskú najvyššiu súťaž neopúšťa, keďže sezónu začal v drese Banskej Bystrice, ale tá sa s jeho službami pred týždňom rozlúčila.