Novinky - 11.01.2013 09:19

Preview 37. kola: Odčinia kamzíci domáci výprask od Skalice?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

HK 36 Skalica - HK Poprad, piatok 11. januára o 17.00 h, Hant aréna Skalica, 37. kolo Tipsport extraligy

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/52377

Víťaznú štvorzápasovú sériu Skaličanov zastavili až oceliari z Košíc, ktorí ich porazili na svojom ľade 5:3. Táto prehra ich ale nezlomila a v utorok pred vlastnými divákmi pretlačili Zvolen aj bez hráčov bratislavského Slovana. Zaujímavá je strelecká produktivita Pálffyho družiny. V posledných deviatich dueloch im to do súperových bránok padá jedna radosť, keď sa skalickí strelci presadili celkovo 43-krát, čo je až päť gólov na jeden zápas.

Brankár Miroslav Lipovský, ktorý pomohol Popradu k zisku striebra v sezóne 2010/2011, je po svojom návrate domov veľkou oporou. Premiéra v Trenčíne mu síce nevyšla, ale následne výraznou mierou prispel (v troch zápasoch v rade inkasoval vždy iba 1 gól) k bodovým zásahom Skalice. V skalickom drese nastúpil na sedem zápasov, z toho až päť bolo víťazných. Poslednou zmenou v skalickom kádri je odchod obrancu Gabriša. Ten sa zranil v zápase pod Tatrami ešte 12. októbra, ktorý Skalica prehrala 3:2 po predĺžení gólom Michaela Vandasa.

Popradskí útočník Matúš Paločko je už v poriadku a do zápasu zasiahne, no pre problémy s kolenom nenastúpi slovinský útočník Robert Sabolič. Návrat do popradského dresu zažije obranca Daniel Brejčák. Popradčania sa zatiaľ na Záhorí predstavili dvakrát a vždy boli úspešní po výsledkoch 7:3 a 5:0. Na domácom ľade im Skalica robila väčšie problémy. Raz sa kamzíci radovali po predĺžení, naposledy im však súper zo Skalice vytrel zrak vysokým víťazstvom 8:4, na ktorom sa útočník Rastislav Konečný podieľal štyrmi presnými zásahmi. Oba tímy disponujú veľkou útočnou silou, no v hre dozadu to nie je ani u jedného z nich ideálne. Bude aj dnešný zápas veľkou gólovou prestrelkou?

Športová forma súperov z posledných zápasov:

HK Poprad:  V P V V P V

HK 36 Skalica: V V V V P V