Novinky - 29.12.2012 08:59

Kamzíkom sa nedarí, Piešťanom nestrelili ani gól

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN/TASR, Foto: RISO

HK 37 Piešťany - HK Poprad 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 12. V. Nemec (V. Urban, J. Ručkay), 35. Mišura (J. Ručkay)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - J. Tvrdoň, Výleta, 2233 divákov

ŠHK 37 Piešťany: Tomek - V. Urban, Drgoň, R. Filip, Škadra, Cuník, Brňák, A. Hruška, Bučka - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Stupka, Mertel, Šišovský

HK Poprad: Westlund - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, M. Kurali, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Sabolič, Ľ. Vaic, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Matúš Paločko

Stretnutie sa začalo opatrne. Prvá vážnejšia šanca prišla až v 10. minúte, domáci Mušura ale hosťujúceho brankára neprekonal. O pár sekúnd však Nemec dokázal doraziť za popradského brankára. V 13. minúte mohol zvýšiť Haring, ale z dobrej pozície mieril vedľa. Podobne ako Mišura, ktorý neuspel v presilovej hre na konci tretiny.

Druhá tretina začala rovnako opatrne ako prvá. Prvú šancu mal Melichárek v 30. minúte, ale jeho strelu popradský brankár vychytal. V 35. minúte mohol vyrovnať Tomas, jeho strela však mierila vedľa a z následného protiútoku Mišura strelou pod brvno zvýšil na 2:0. V záverečných sekundách druhej tretiny sa po peknej kombinácii ocitol pred hosťujúcim brankárom Chylo, ale jeho strela do bránky neprešla.

V tretej tretine hostia vrhli všetky sily do útoku v snahe vyrovnať. V 48. minúte Jabrocký v presilovke trafil brvno Tomekovej bránky. S pribúdajúcim časom však Popradčania začali byť nervóznejší a nedarila sa im rozohrávka, až štyri minúty pred koncom sa do dobrej pozície dostal Buc, ale jeho šancu zmaril výborný domáci brankár. Piešťany v zostávajúcom čase dobre bránili a nedovolili hosťom ani odvolať brankára a zaslúžene vyhrali.

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Chceli sme nadviazať na predvianočné zápasy, v ktorých sme bodovali. Od začiatku sa hralo vyrovnane, my sme dali gól, čo nám dosť pomohlo. V druhej tretine sme sa dostali pod tlak, ale paradoxne sme pridali druhý gól, ktorý bol zlomový. V tretej tretine sme aj vďaka výborne chytajúcemu Tomekovi vedenie udržali a podarilo sa nám vyhrať."

Vladimír Turan asistent trénera Popradu: "Prišli sme sem uchmatnúť nejaký bodík, čo sa nám ale nepodarilo. Robili sme dosť chýb, v útočnej fáze sme nepredviedli nič. Domáci dobre bránili, nepúšťali nás do šancí a bez streleného gólu sa nedá vyhrať."