Novinky - 21.12.2012 23:03

Domáce prekliatie zlomené, Poprad porazil Žilinu 4:3

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN/SITA, Foto: RISO

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

Góly: 4. Balán (Špelda), 16. R. Tomas (Klouda), 28. R. Tomas (Klouda, D. Buc), 35. Balán (tr. strieľanie) - 21. Richard Huna (R. Krajči, D. Devečka), 21. M. Kokavec (T. Troliga, V. Škoda), 44. Róbert Huna (R. Krajči)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašparík - Holienka, Zvrškovec, 1130 divákov

HK Poprad: Westlund - M. Šterbák, Špelda, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Dinda, Gaborčík - Sabolič, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Matúš Paločko, Ľ. Vaic, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Gápa

MsHK Žilina: Žigárdy - Drábek, D. Devečka, I. Rúfus, O. Ďuriš, J. Dlouhý, Leško, Sekáč - Richard Huna, Róbert Huna, R. Krajči - M. Kokavec, V. Škoda, T. Troliga - Jozef Mihálik, Valášek, Drevenák - T. Sýkora, Horanský, K. Jass

Domáci bez odchádzajúcej trojica Koskinen, Homa, Kramár, ale aj bez Vandasa so Suchým začali aktívne. Úvodný nápor Popradu vyústil hneď v 4. min do gólu Balána, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránkou. Poprad pokračoval v útočne ladenej hre, ale Tomas zoči voči Žigárdymu neuspel. Chvíľa popradského strelca prišla až v 16. min, keď po spolupráci s kapitánom tímu Kloudom zvýšil na 2:0.

Žilina nezložila zbrane a dokumentovala to bleskovým vstupom do prostredného dejstva. Najskôr po 18 sekundách hry Krajči naservíroval puk na prvý gól hostí Richardovi Hunovi a ešte pred koncom úvodnej minúty druhého dejstva Kokavec vyrovnal. "Vlci" boli pri chuti a vypracovali si aj ďalšie šance, Američan Westlund ich však likvidoval. Na druhej strane zahrozil najskôr Vaic, po ňom znovu zaúradovala zohraná dvojica Klouda - Tomas a druhý menovaný poslal strelou z medzikružia "kamzíkov" opäť vedenia - 3:2. Žilina mohla vyrovnať, ale svojou možnosťou v podobe presilovky piatich proti trom pohrdla. Vzápätí unikol Balán a Krajči ho fauloval len za cenu trestného strieľania, ktoré český útočník nekompromisne premenil - 4:2.

Tretiu časť síce začal aktívnejšie Poprad, ale svoje šance nevyužil a pykal za to. Krajči pekne našiel Róberta Hunu a Žilina strelila kontaktný gól. Hostia potom mali obrovskú šancu vyrovnať, Richard Huna však nezužitkoval trestné strieľanie. Poprad sa pomaly začal zameriavať na pozorné bránenie stredného pásma a nepúšťal súpera do väčších príležitostí. V záverečnej minúte riadneho hracieho času si hostia vzali oddychový čas a stavili všetko na jednu kartu v podobe hry so šiestimi korčuliarmi, ale márne. Domáci si ustrážili tesné víťazstvo.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Som rád, že sme vybojovali dôležité víťazstvo aj s takýmto zložením mužstva, keď nám vypadlo niekoľko hráčov pre choroby a niektorí nastúpili so sebazaprením. Ustáli sme kritické momenty, keď sme v jednej minúte dostali dva góly. Odskočili sme na 4:2, ubránili sme oslabenie o dvoch hráčov a brankár chytil trestné strieľanie."

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "V prvej tretine sme urobili množstvo chýb a nepredvádzali sme to, čo sme si povedali. V druhej tretine sme síce vyrovnali na 2:2, ale rozhodujúcim momentom bola presilovka piatich proti trom, ktorú sme za stavu 2:3 zahrali zle a vzápätí sme dostali gól."