Novinky - 07.12.2012 20:19

V Poprade padlo dvanásť gólov, osem do siete kamzíkov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: SITA, Foto: RISO

HK Poprad - HK 36 Skalica 4:8 (1:2, 1:4, 2:2)

Góly: 15. Klouda (Fabian), 23. Hvila (Vandas, Balán), 52. Jabrocký, 60. R. Suchý (M. Šterbák, Hvila) - 2. M. Sloboda (Stieler, Lažo), 13. Kutálek (R. Konečný), 24. R. Konečný (Trška, Lažo), 32. R. Konečný, 33. R. Konečný (Kutálek, Holovič), 37. R. Konečný (Kutálek), 56. Preisinger (Pálffy, I. Ďatelinka), 60. Kutálek (Holovič, R. Konečný)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík – Holienka, M. Valach, 1286 divákov

HK Poprad: Westlund (37. Sedlačko) - M. Šterbák, R. Suchý, Fabian, Jáchym, Špelda, M. Kurali, D. Kramár - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Matúš Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Homa

HK 36 Skalica: Kotvan - Vyrúbalík, I. Ďatelinka, I. Jankovič, L. Kozák, Trška, Jaborník, M. Srnec, Gula - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - Lažo, Stieler, M. Sloboda - Kutálek, Holovič, R. Konečný - Klejna

Popradčania nezačali duel s tabuľkovým susedom ideálne. Hneď v 2. min nový americký gólman Popradu Westlund vyrazil Stielerovu strelu len na hokejku M. Slobodu a Skalica šla do vedenia. Záhoráci cítili svoju šancu a Podtatrancom nedali možnosť dostať sa do súvislejšieho tlaku. Naopak, Fabianovu chybu využil Konečný, ktorý v prečíslení 2 na 1 ideálne našiel Kutálka – 0:2. Poprad odpovedal päť minút pred prvou prestávkou, keď Klouda dôsledne sledoval vyrazený puk a dopravil ho až do siete. Poprad mohol aj vyrovnať, no to by Kotvan nesmel zastaviť projektil z hokejky Fabiana.

Popradu sa podarilo v 23. min vyrovnať, keď do čierneho namieril Hvila a začínalo sa odznovu. Druhé dejstvo však prinieslo rozháranú hru, plnú nepresností. Z tohto faktu ťažili hostia a hrou na protiútoky dokonale vytrestali bezzubý herný prejav „kamzíkov“. Útočník hostí Rastislav Konečný zaznamenal od 24. do 37. minúty neuveriteľné štyri góly a dostal Poprad na kolená. Skalica mohla ešte aj zvýšiť, no Sedlačko chytil ďalšie dve tutovky Záhorákov.

Ani v tretej tretine sa herný obraz nezmenil. Poprad sa trápil, nešla mu kombinácia a väčšina akcií "kamzíkov" sa tak skončila predčasne. Skaličania naopak hrali svoju bezstarostnú hru a snažili sa neurobiť chybu, ktorá by im skomplikovala zápas. Siedmy gól mal na hokejke Ďatelinka, Sedlačko však jeho pokus kryl. Na opačnej strane najskôr dobre mieril Hvila, ale Poprad znížil až po Jabrockého strele, keď Kotvanovi dobre tienil jeden z útočiacich hráčov. Domáci mohli stretnutie aspoň na oko zdramatizovať, Buc však netrafil prázdnu bránku a vzápätí Pálffy vyzval na siedmy gól Preisingera – 3:7. V záverečných minútach sa hŕstka divákov dočkala ešte ôsmeho gólu z hokejky Kutálka a v poslednej sekunde upravil na konečných 4:8 Suchý. Skalica tak poľahky pod Tatrami triumfovala. Zaujal výkon Skaličana Rastislava Konečného, ktorý strelil štyri góly a k nim pridal dve asistencie.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Prežívam obrovské sklamanie. Našim fanúšikom sa za výkon ospravedlňujeme. Problémy sme mali v obrane, preto sme našimi veľkými individuálnymi chybami umožnili Skalici vytvoriť si náskok. Som spokojný len s prvou formáciou, ostatní hráči zlyhali. Tento zápas bude mementom pre ďalší priebeh."

Martin Pešout (tréner Skalice): "Prvé dve šance domácich sme zvládli a potom sme udreli. Rozhodlo to, že sme sa v druhej časti zlepšili v hre dozadu a premenili svoje šance. A to sa ani veľmi nepresadil náš prvý útok."