Novinky - 02.12.2012 21:40

Po mesiaci vyhral Poprad domáci zápas

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: TASR+SITA, Foto: RISO

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)

Góly: 18. Balán (Hvila, M. Šterbák), 18. Koskinen (Matúš Paločko), 18. R. Tomas (Kovačevič, Klouda), 33. D. Buc (R. Tomas, Kovačevič), 59. Vandas - 12. Markovič (Andrej Themár), 46. Važan (Petruška, Markovič)

Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Šúrek (Martin) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - M. Korba, P. Korba, 1236 divákov

HK Poprad: Sedlačko - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, J. Špelda, M. Kurali, D. Kramár, Fabian - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Matúš Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Homa

MHC Mountfield: Šúrek - A. Novotný, Zošiak, R. Pukalovič ml.,Tupý, Zukal, S. Hriňa, A. Beňa - T. Petruška, Markovič, Michal Važan - Andrej Themár, M. Hollý, Mikušovič - Murček, M. Horský, M. Jonák - Hús, Perniš, Kentoš

V úvode najprv dobiedzali hostia, po Jáchymovej chybe Themár nabil Pukalovičovi, no ten minul bránu Popradu. Vzápätí mohol zo skrumáže skórovať Murček, no nápor Mountfieldu nevydržala Sedlačkova bránka, ktorá sa vychýlila zo svojho miesta. Domáci odpovedali v presilovej hre, no Šúrek bez problémov kryl.

Martinčania sa dostali do vedenia, keď pri avizovanom vylúčení Markovič nechytateľne namieril do rohu popradskej brány. Osemnásta minúta patrila Popradu, domáci v nej za 46 sekúnd strelili tri góly - do streleckej listiny sa zapísali Balán, Koskinen a Tomas, Martin bol razom na kolenách - 3:1.

Hostia sa počas prestávky pozbierali a vhupli do druhého dejstva útočným poňatím hry. Sedlačko mal problémy s koncovkou Mikušoviča, Markovič v ďalšej akcii zbytočne váhal a premárnil vhodný moment na streľbu. Martin sa mohol vrátiť do zápasu v 29. min, keď Kovačevič musel zatiahnuť ručnú brzdu a v poslednej chvíli fauloval Murčeka, no martinský útočník premárnil nariadené trestné strieľanie.

Poprad je silný v presilovkách a potvrdil to aj druhým gólom z početnej výhody, keď Tomas milimetrovo objavil Bucovu hokejku a bolo 4:1. Poprad mohol aj zvýšiť, no Jabrocký v nájazde stroskotal na Šúrekovi a ani následný chaos v martinskej obrane Popradčania nezužitkovali na ďalší gól.

Úvod tretej časti sa hral neustále v nerovnovážnom počte hráčov na ľade, no najväčšiu gólovú príležitosť tisícka divákov sledovala paradoxne v podaní mužstva hrajúceho oslabenie. To keď Pukalovič naivne na modrej hľadal Tupého a nechtiac poslal Kloudu do samostatného úniku, ale popradský útočník stroskotal na Šúrekovi. V 46. min sa podarilo Važanovi dobre umiestnenou strelou zvýšiť a hostia živili nádej na body - 4:2.

V 50. min mohol zvýšiť Tomas, keď sa natlačil pred bránku, nepochodil ani Vandas. Pukalovičov tím sa v záverečných minútach snažil, no súvislejší tlak si nevypracoval. Tri minúty pred treťou sirénou navyše zbytočne fauloval Hollý a zahasil nádeje hostí. V presilovej hre ešte pri ďalšom avizovanom vylúčení uzavrel skóre na 5:2 Vandas.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "S výnimkou prvých 10 minút sme boli lepší. Súpera sme prestrieľali, herne aj takticky sme zápas zvládli. Sedlačko v dôležitej chvíli chytil trestné strieľanie a po nekonečnej dobe sme to doma zvládli a akoby sme prelomili bariéru."

Róbert Pukalovič (tréner Martina): "Nastúpili sme v oklieštenej zostave, mužstvo je zdecimované chorobou. Prehrali sme po zaváhaní v jedinej minúte. Akoby sme si po prvom góle mysleli, že to máme už vyhraté. Dostali sme sa späť do hry, no nevyužité trestné strieľanie nás dostalo znovu dolu. V rámci možnosti sme odohrali dobrý zápas."