Novinky - 01.12.2012 09:52

V Nitre kamzíkom šťastie v nájazdoch opäť neprialo

Huste.tv Autor: Huste.tv

HK Nitra - HK Poprad 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 8. R. Tománek (Mašlonka, Vosátko), rozhodujúci sam. nájazd premenil Stümpel - 58. Balán (Jabrocký)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašparík - Valach, Tvrdoň, 2610 divákov

HK Nitra: M. Laco - Nádašdi, P. König, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, M. Bača, Árvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Mašlonka, Stümpel, R. Tománek - Jokila, Hamrák, Podstavek - Kmeč, E. Piatak, Pupák

HK Poprad: Sedlačko - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, J. Špelda, M. Kurali, D. Kramár, Š. Fabian - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Matúš Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Homa

Po opatrnom úvode ako prví pohrozili domáci. König prudkou prihrávkou našiel pred odkrytou bránkou Kováčika, ale ten neusmernil puk za Sedlačkov chrbát. V 7. min počas presilovky neskóroval Balán v dobrej pozícii medzi kruhmi, už pri plnom počte hráčov to však vyšlo domácim. Prečíslenie dvoch proti jednému úspešne zakončil kanonier Tománek, ktorý
profitoval z akcie Mašlonku - 1:0. V 11. min sa hosťujúci Koskinen už - už radoval, ale prekazil mu to brankár Nitry Laco, ktorý efektným zákrokom chytil puk do lapačky.

V druhej časti tempo hry mierne kleslo. Zaujímavých momentov bolo pomenej, hoci hráčom nechýbalo nasadenie. V 29. min mal dobrú príležitosť Paločko, po dobrej prihrávke spoza bránky však neuspel. V 37. min mal veľkú šancu Tomas, ale Jokilov faul ho pripravil o možnosť skórovať. Fínsky útočník sa po návrate z trestnej lavice dostal do brejku, v závere druhej tretiny však svoju šancu nevyužil.

V tretej časti sa neodohrával pekný hokej, viac z hry mali Popradčania. Domácim sa dlho darilo držať tesný náskok, ale "futbalové" vedenie si napokon neudržali. V 58. min totiž Balán využil nepozornosť obrany Nitra a zblízka prekonal Laca.

V predĺžení zmaril Laco veľkú šancu Kloudovi, keď dobre zasiahol lapačkou. Ani v nadstavenom čase sa nerozhodlo, a tak víťaza určili až samostatné nájazdy. V nich sa presadili domáci Stümpel aj Chrenko.

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Neodohrali sme dnes najlepší zápas. Chýbal nám pohyb, bolo to kŕčovité. S jedným gólom sa ťažko víťazí. Dobre zachytal Marek Laco. Remíza bola zaslúžená. Sme radi, že máme dva body."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Bol to vyrovnaný zápas, ktorý sa mohol skončiť našim víťazstvom, ale aj prehrou. Mali sme dobré aj slabšie momenty. Som rád, že sme to zvládli na horúcom nitrianskom ľade. Mohli sme mať viac, ale aj jeden bod je dobrý."