Novinky - 20.11.2012 20:02

Aj zo Žiliny kamzíci odchádzajú so sedmičkou

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: TASR, Foto: RISO

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 7:5 (1:2, 5:1, 1:2)

Góly: 6. Škoda (T. Varga, Kokavec), 24. Škoda (Rúfus, Kokavec), 32. T. Sýkora (tr. strieľanie), 33.O. Ďuriš (Dlouhý), 34. Drevenák (Kokavec), 40. Škoda (Drevenák), 60. Škoda (T. Sýkora, Sekáč) - 11. Koskinen (R. Tomas), 16. Klouda (Hvila, R. Suchý), 34. Jabrocký (Matúš Paločko), 47. Jabrocký (Koskinen, J. Špelda), 49. Vandas (Hvila, R. Suchý)

Vylúčení: 7:3 na 2 min, navyše: Troliga 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku - Kovačevič 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:1, rozhodovali: P. Jonák - Návratek, P. Tvrdoň, 1054 divákov

MsHK Žilina: Johanes - Rúfus, Sekáč, Brcko, Harant, Dlouhý, Leško - Kokavec, Škoda, T. Varga - K. Jass, Troliga, Krajči - Valášek, O. Ďuriš, Drevenák - T. Sýkora, Staňo, Drábek

HK Poprad: Nikkilä (41. Sidor) - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Kramár, J. Špelda, M. Kurali, Jáchym - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, D. Buc - Matúš Paločko, Koskinen, Jabrocký - S. Takáč, Gapa, Homa

Posledná Žilina vstúpila do zápasu aktívne. Krajči presnou prihrávkou našiel Ďuriša, ale brankár Nikkilä jeho tvrdý pokus zlikvidoval. V 6. minúte sa už domáci tešili, keď vyhodený puk zachytil Škoda a prestrelil fínskeho gólmana. Popradčania odpovedali v polovici tretiny vo vlastnom oslabení. Tomas našiel Koskinena a ten aj v páde prekonal Johanesa.

Na konci 14. minúty kapituloval žilinský gólman druhýkrát, keď Klouda dorážal vyrazený puk po Hvilovom zakončení už do odkrytej brány. 68 sekúnd pred sirénou hákoval Jabrocký Krajčiho a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Nikkilä však blafák žilinského útočníka zneškodnil.

Čo nevyšlo na konci úvodnej časti Krajčimu, vyšlo na začiatku prostrednej opäť Škodovi. Český legionár zužitkoval nahrávku Rúfusa a vyrovnal. Žilinčania boli aktívnejší aj v ďalšom priebehu. Neuveriteľnú gólovú kanonádu spustili v druhej polovici duelu, keď v priebehu 109 sekúnd trikrát prekonali Nikkiläho. Najskôr Tomáš Sýkora premenil trestné strieľanie, hneď na to sa presadili aj Ďuriš a Drevenák.

Popradčania sa však zlomiť nenechali, 39 sekúnd po Drevenákovom presnom zásahu skorigoval stav stretnutia na 5:3 Jabrocký. Pred koncom druhého dejstva ale išli vlci znovu do vedenia o tri góly. Drevenák našiel Škodu a ten zavŕšil hetrik.

Do tretej tretiny vstúpili Podtatranci s veľkou snahou s výsledkom niečo urobiť. Vandas sa ešte nepresadil, ale Jabrocký už bekhendom poslal puk za Johanesa. V 49. minúte si po Vandasovom nahodení Harant nešťastne zrazil puk do vlastnej brány a Poprad prehrával už len o jediný gól.

Vyrovnať mohol najmä Tomas, oba jeho pokusy však Johanes zlikvidoval. Všetky tri body tak napokon ostali v Žiline, keď do prázdnej brány upravil stav na konečných 7:5 štvrtým gólom v stretnutí Škoda.

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "Sme radi, že sme po dlhšej dobe zvíťazili. Pred zápasom sme si povedali, že nemáme byť vylučovaní, ale žiaľ od prvej minúty sme hrali oslabení. Napriek dvom inkasovaným gólom hráči bojovali. Vstup do druhej tretiny nám vyšiel, zjednodušili sme hru a strieľali góly. Tretiu časť sme našim pričinením zdramatizovali. Napokon sme zvíťazili o gól. Chcem poďakovať hráčom. Dúfam, že tieto výkony budú pokračovať."

Jozef Škrak (tréner Popradu): "V prvej tretine sme boli lepším mužstvom. Vytvorili sme si viac príležitostí, škoda, že sme ich nedokázali zužitkovať. V druhej tretine sme pri oslabení postavili domácich na nohy, ktorí vyrovnali na 2:2. Aj pri treťom góle sme spravili chybu a Žilina išla po trestnom strieľaní do vedenia. Po našich chybách sme sa snažili dať vyrovnávajúci gól, otvorili sme hru, ale naopak, inkasovali sme. V poslednej časti sme sa pokúsili urobiť niečo s výsledkom, ale nepodarilo sa nám to. V prvej a tretej tretine sme boli lepší, rozhodla však prostredná časť."