Novinky - 14.11.2012 08:29

Preview 19. kola: HK 36 Skalica - HK Poprad

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: RISO

HK 36 Skalica - HK Poprad, 14. novembra (streda) o 17.00 h., Zimný štadión Clementisova 50 Skalica, 19. kolo Tipsport extraligy

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/50063

Po reprezentačnej prestávke sa opäť naplno rozbehne najvyššia slovenská hokejová súťaž. Popradčania sa predstavia v Skalici, s ktorou sa im v doterajších dvoch meraniach síl darilo. Najprv v prvom kole triumfovali na jej ľade vysoko 7:3. V domácom prostredí sa síce natrápili, ale Skaličanov zdolali 3:2 po predĺžení.

V reprezentačnom drese si zahrali až traja kamzíci. Za slovenskú dvadsiatku nastúpil na turnaji v Nórsku Branislav Rapáč a na turnaji Euro Ice Hockey Challenge sa predstavila dvojica slovinských legionárov - Sabahudin Kovačevič a Robert Sabolič. Kým v troch zápasoch obranca Kovačevič nebodoval, popradský útočník Sabolič sa zaradil medzi trojicu najproduktívnejších hráčov Slovinska - Sabolič (0 + 5), Kopitar (1 + 4) a Kranjc (3 + 2). Trest zo zápasu v Banskej Bystrici si už odpykal obranca Miloslav Jáchym. V popradskom drese sa už nepredstaví skúsený 30-ročný obranca z Fínska Atte Pentikäinen.

Skalické mužstvo povedie z lavičky premiérovo proti Popradu nový tréner. Po odchode Petra Oremusa do HC Vítkovice sa ním stal Martin Pešout. Ten už v Skalici pred niekoľkými rokmi pôsobil, naposledy koučoval tím Karlových Varov. Spolu s Oremusom sa do Ostravy sťahoval aj Marek Bartánus, ktorý bol kmeňovým hráčom Slovana. Pre zranenia budú Záhorákom chýbať T. Višňovský, Šátek a Konečný.

Športová forma súperov z posledných zápasov:

HK 36 Skalica: V P V V P

HK Poprad: V V P V V