Novinky - 07.11.2012 09:23

Tomas: Konečne vyhrávame aj vonku

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: MN

Už na začiatku stretnutia mal popradský útočník Roman Tomas niekoľko dobrých možností, ako dostať Poprad na koňa. Už v 2. minúte mohol otvoriť gólový účet zápasu, prestrelil však odkrytú časť Hylákovej svätyne.

Celkovo až trikrát sa osamotený pokúšal prekonať košického brankára, ale v prvej časti hry si na ňom ešte vylámal zuby. V druhej tretine sa už jeho strelecký inštinkt prejavil, keď košické konto zaťažil dvomi zásahmi. „Konečne to prišlo a vyhrávame aj vonku. Verím, že to prišlo v pravý čas.  Teraz sa počas prestávky dobre pripravíme a šnúr výhier potiahneme ďalej,“ vyjadril spokojnosť po víťazstve 3:2 vo východoslovenskom derby na košickom ľade Roman Tomas.

Tomas si po stretnutí v Steel Aréne nemusel sypať popol na hlavu po premárnených šanciach zo začiatku zápasu. „Nedal som to do prázdnej bránky. Vyčítal som si to v tej chvíli, ale v druhej tretine to vyšlo. Vyhrali sme vonku, máme zlaté tri body,“vydýchol si po súboji kamzíkov s oceliarmi. Poprad si v tabuľke polepšil po dohrávke o jedno miesto a potvrdil tohtosezónny trend, že domáce mužstvo v derby zápase nevyhráva. „Máme dosť silné mužstvo. A a ja pevne verím, že do prvej trojky pôjdeme,“ dodal druhý najproduktívnejší hráč kamzíkov a najlepší strelec mužstva s 12 presnými zásahmi.