Novinky - 10.02.2019 10:30

Nové Zámky terčom kritiky. V prvoligovom play-out nastúpil A-tím

Zdroj: huste.tv

Rezervný tím Nových Zámkov je súčasťou druhej najvyššej slovenskej súťaže, no počas celej základnej časti bol totálnym fackovacím panákom. Skončil na chvoste tabuľky, pričom v 45 kolách získal len tri body, za celý ročník by sme napočítali až 21 vystúpení, v ktorých prehral dvojciferným gólovým rozdielom a pochopiteľne zostúpil do štvorčlenného play-out. Lenže luxus v podobe prvoligového B-tímu má pre tento klub vysokú hodnotu a dokázal to hneď prvým zápasom o záchranu.

Do Považskej Bystrice pricestovalo prakticky A-mužstvo, ktoré momentálne drží šiestu priečku v Tipsport lige. Súper síce nazbieral v základnej časti o priepastných 53 bodov viac, no na zostavu opôr Tipsportligistu bol prikrátky. Filip Bajtek skóroval dvakrát a po jednom zásahu pridal aj Branislav Fábry, Tomáš Pospíšil, Patrick Kudla a Juraj Jurík. Medzi strelcami sa za hostí objavil aj Lukáš Maroš, jediný, ktorý počas dlhodobej časti sezóny nastupoval za "béčko". Nové Zámky v Považskej Bystrici vyhrali 7:5 a do tabuľky si pripísali prvé tri body.

Zaujímavým faktom na tom celom je, že sa Novozámčania nedopustili žiadneho porušenia pravidiel. "Pred play-out sme si ako riadiaci orgán súťaže 1. Hokejovej ligy nechali urobiť výklad pravidiel ohľadom štartu hráčov v rámci definície B-tímu. Výkonný výbor SZĽH sa jednoznačne vyjadril, že Súťažný poriadok SZĽH dovoľuje hráčom aj v časti play-out pendlovať medzi A a B-tímom," cituje oficiálny web St. Nicolaus 1. hokejovej ligy prezidenta súťaže Miroslava Lipovského. Do budúcna by bolo celkom určite na mieste zamyslieť sa nad tým, či štart hráča v nadstavbe netreba podmieniť odohraním určitého počtu duelov počas základnej časti.

"Celá súťaž a všetky mužstvá vyšli na začiatku sezóny v ústrety Novým Zámkom tým, že súhlasili s výmenou domáceho prostredia, so zmenou hracích časov, a nemuseli. Každý sa snažil Novým Zámkom vyhovieť, no oni sa teraz nesprávajú voči nám fér," zamyslel sa Lipovský z morálneho hľadiska, pričom si je dobre vedomý, že Nové Zámky sú držiteľmi platnej prvoligovej licencie a na posilnenie "béčka" majú plné právo. Keďže v najvyššej súťaži prebieha reprezentačná prestávka, hráči mali voľno a mali tak právo ísť sa "rozohrať". Spravilo tak až osemnásť stabilných členov tipsportligovej zostavy, vrátane brankára.