Novinky - 30.06.2015 13:27

SUMÁR LETNÝCH TRANSFEROV V HC ´05 ICLINIC BANSKÁ BYSTRICA

Huste.tv Autor: Huste.tv

Brankári:
Andreas Andersson ukončil svoju bohatú kariéru a bystrický dres bol posledný, v ktorom nastúpil na majstrovský zápas. Staronové brankárske duo budú tvoriť Andrej Košarišťan a Mathieu Corbeil, ktorý sa dohodol na predĺžení spolupráce s vedením klubu. Sezóna ukáže, či dostane príležitosť aj mladík Vilim Rosandič.
Obrancovia:
Bystrickú defenzívu opustilo 6 hráčov. Lukáš Bambúch bude chýbať na našej súpiske po siedmich sezónach strávených pod Urpínom. Aj touto cestou by sme sa mu chceli poďakovať za roky strávené v našom klube a prajeme mu veľa úspechov v jeho budúcom pôsobisku. Ďalší bystrický odchovanec Marek Biro si vyskúša rakúsku EBEL ligu v drese českého Znojma. Tiež mu budeme držať palce. Tréneri Miroslav Chudý a Richard Zedník sa už nebudú môcť spoľahnúť pri plnení defenzívnych úloh ani na Mateja CuníkaSachu Guimonda, Henricha Jaborníka a Petra Kousalíka. Novicmi v našej obrane sú Ján HomerCharles-Olivier RousselOndřej Šmach a Ivan Jankovič. Doplnili tak, pre bystrických fanúšikov dobre známych,Mislava RosandičaDaniela Gachulinca, Václava Čížka a Maťa Gründlinga. O miesto v zostave zabojujú aj Peter Lunter a bronzový z MS U20, Dominik Jendroľ.
Útočníci:
V útoku nastal tiež veľký pohyb. V bystrickom drese už neuvidíme najlepšieho strelca minulej sezóny Petra Kafku (HC Olomouc). Chýbať budú aj Tomáš Surový (???), Patrick White (???), Andrej Kudrna (Sparta Praha), Radomír Heizer (Harlev), Miro Preisinger (???), Dominik Kadura (???) a Braňo Bendík (Harlev). Vedenie klubu sa dohodlo na obnovení spolupráce s kapitánom Mišom HudecomMilanom Kytnárom aLukášom Handlovským. V play-off svojimi výkonmi upútala „bystrická“ lajna Patrik LamperTomáš Zigo aTomáš Matoušek. Všetci budú v Bystrici pokračovať, rovnako aj ďalšie bystrické ´94 – Mário Lunter, Mário Róth a Rastislav Gašpar. V budúcej sezóne sa budeme spoliehať na ofenzívne schopnosti Dušana PašekaPetra Galamboša. Premiérovo si slovenskú Extraligu vyskúšajú v našom drese Brett SonneDevin DiDiomete a Marek Loskot
Určite by sme opäť všetci radi videli Michal Handzuša v drese s baranom na hrudi. Michal svoje rozhodnutie urobí pred sezónou. My mu prajeme, aby mu všetko vyšlo tak, ako si to on predstavuje a želá a ďakujeme mu za vlaňajšiu nádhernú sezónu. Veríme, že nám chalani budú robiť radosť svojimi výkonmi počas celej sezóny 2015/2016 a Bystrica bude žiť hokejom minimálne tak, ako počas stretnutí play-off v sezóne minulej.