Novinky - 07.03.2015 23:04

Smola v závere i v nájazdoch

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

Hokejisti Dukly Trenčín si minimálne o jeden zápas predĺžili sezónu. V sobotu vyhrali štvrtý duel štvrťfinálovej série extraligy nad HC ´05 Banská Bystrica 5:4 po samostatných nájazdoch a znížili stav na 1:3. V poradí piaty duel sa hrá v pondelok 9. marca pod Urpínom. V Trenčíne sa hral kvalitný zápas plný nečakaných zvratov. Domáci viedli 1:0, 3:1, hostia 4:3. Napokon o osude duelu rozhodol v samostatných nájazdoch Martin Dudáš.

Skóre duelu otvoril v 18. min skúsený matador Róbert Petrovický, ktorý využil prečíslenie troch na jedného. Hneď v úvode druhej časti hry však zblízka vyrovnal osamotený Tomáš Surový. Trenčania odpovedali veľmi rýchlo dvoma gólmi v rozpätí 28 sekúnd na prelome 24. a 25. min. Najskôr sa presadil v presilovke o dvoch hráčov druhýkrát v súboji Róbert Petrovický a potom v pokračujúcej početnej výhode aj Martin Filo. V závere druhej časti hry stačili hosťom na využitie presilovky len štyri sekundy: na 2:3 znížil Sacha Guimond. Po 30 sekundách III. tretiny vyrovnal Andrej Kudrna a potom poslal hostí do vedenia Petr Kafka. Dukla hrala vabank a Tibor Melichárek poslal duel do predĺženia. V ňom gól nepadol, v nájazdovej "lotérii" boli úspešnejší Trenčania.

Slovnaft play-off Tipsport extraligy - štvrťfinále - štvrtý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá) - sobota:

Dukla Trenčín - HC '05 Banská Bystrica 5:4 po sam. nájazdoch (1:0, 2:2, 1:2 - 0:0, 1:0) - stav série 1:3

Góly: 18. Róbert Petrovický (O. Mikula, Dudáš), 24. Róbert Petrovický, 25. Filo (Dudáš, Koyš), 59. Melichárek (Michal Hlinka, Dudáš), rozhodujúci sam. nájazd Dudáš - 22. T. Surový (Kytnár, P. White), 38. Guimond (M. Hudec, Handzuš), 41. Kudrna (Handzuš, M. Hudec), 57. Kafka (Handlovský, Rosandič)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, M. Novák - Kacek, Výleta, 4180 divákov

Trenčín: Konrád - L. Kozák, T. Bokroš, Dudáš, Andersons, Novajovský, Habšuda, Hochel - Šišovský, Michal Hlinka, Melichárek - Koyš, P. Stantien, Filo - O. Mikula, Zlocha, Róbert Petrovický - Barák, Daniška, D. Hudec
Banská Bystrica: Košarišťan - Gründling, M. Rosandič, Kousalík, Bambúch, Biro, Guimond, Lamper - M. Hudec, Handzuš, Kudrna - P. White, Kytnár, T. Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura, Zigo, Matoušek