Novinky - 16.02.2015 00:18

ANDERSSON, CORBEIL A GUIMOND HRÁČSKYMI POSILAMI

Huste.tv Autor: Huste.tv

 Ide o dvoch brankárov - Švéda Andreasa Anderssona a Kanaďana Mathieua Corbeila a kanadského obrancu Sachu Guimonda. Káder trénera Miroslava Chudého dostal príchodom spomínaných hráčov, ktorých sa pokúsime v krátkosti predstaviť, poriadny impulz kvality.


35 - ročný Andreas Andersson je rodákom zo švédskeho Falunu. Jeho kariéra mala pôsobivý rozlet. Andreas sa v zaiste silnej konkurencii gólmanov presadil do mládežníckych reprezentácii a chytal aj na svetovom šampionáte dvadsiatok. V roku 1998 ho draftoval Anaheim, ale v drese káčerov sa nikdy nepredstavil. Zato úspešne pôsobil v severských ligách, v mužstvách HV71, Rögle či Linköping naňho spomínajú len v tom najlepšom. 
23 - ročný rodák z Montrealu Mathieu Corbeil začal svoju kariéru v bránkach juniorských tímov v Kanade, kde sa prezentoval určite spoľahlivými výkonmi, nakoľko bol čoskoro draftovaný. V roku 2010 po ňom v 4. kole zo 102. miesta siahol Columbus Blue Jackets. V drese modrokabátnikov bol blízko k štartu v zámorskej NHL, napokon sa tak však nestalo a Mathieu chytal len na farme v AHL. Prebiehajúcu sezónu chytal za mužstvo Laval Prédateurs v súťaži LNAH. Ide o moderného brankára s perspektívou.
23 - ročný Sacha Guimond je rodákom z Ville - Marie. Prvý väčší míľnik v jeho stále sa ešte len rozvíjajúcej kariére nastal v roku 2008, keď reprezentoval kanadský juniorský výber do sedemnásť rokov. Herne sa následne kresal v juniorských mužstvách, až v roku 2012 povyskočil do súťaže ECHL, kde bol v ročníku 2012-2013 vyhodnotený ako najlepší obranca. Skúsenosti má aj z AHL, v ktorej si zahral 8 zápasov. Prebiehajúcu sezónu začal v mužstve Kalamazoo Wings v ECHL, za toto mužstvo stihol odohrať 38 zápasov, v ktorých zaznamenal 3 góly a dovedna 23 kanadských bodov.

GuimondAnderssonCorbeil